Arjantinli spiker 'Shakespeare'leri karıştırdı: En önemli yazarlardan biriydi - Son Dakika
Dünya

Arjantinli spiker 'Shakespeare'leri karıştırdı: En önemli yazarlardan biriydi

Koronavirüs aşısının ikinci dozunu yaptıran ilk isim olan Shakespeare ile yazar Shakespeare'in isim benzerliği, Arjantinli spikerin kafasını karıştırdı. Noelia Novillo isimli spikerin, haberi sunduğu sırada, "Hepinizin bildiği gibi İngiliz dilinin en önemli yazarlarından biri, benim için ise ustası. Koronavirüs aşısı olan ilk isimdi" ifadelerini kullanması, alay konusu oldu. Spiker daha sonra yaptığı açıklamada, gafın noktalama işaretlerinden kaynaklı olduğunu söyledi.

30.05.2021 17:49  Güncelleme: 18:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Arjantin'de yayın yapan Canal 26'nın haber spikeri Noelia Novillo'nun, koronavirüs aşısının ikinci dozunu yaptıran William Shakespeare adlı İngiliz vatandaşıyla, dünyaca ünlü yazar Shakespeare'i karıştırması, sosyal medyada çok konuşulanlar arasına girdi.

ÜNLÜ YAZAR ÖLMÜŞ GİBİ DUYURDU

Spiker Noelia Novillo, koronavirüs aşısı vurulan ikinci kişi olan William Shakespeare adlı İngiliz vatandaşının ölümünü sanki, yüzlerce yıl önce hayatını kaybeden yazar Shakespeare'inkiymiş gibi duyurdu.

"BİRAZDAN SUNACAĞIM HABER HEPİMİZİ ŞOK ETTİ"

Ne kadar büyük bir isim olduğu göz önüne alındığında birazdan sunacağım haber hepimizi şoke etti. William Shakespeare ve ölümünden söz ediyoruz. Nasıl ve neden öldüğüne birazdan geçeceğiz" diyerek haberi sunmaya başlayan Novillo, arkasındaki ekranda yaşlı adamın aşı vurulduğu sırada görüntüleri gösterilirken şöyle devam etti: "Hepinizin bildiği gibi İngiliz dilinin en önemli yazarlarından biri, benim için ise ustası. Koronavirüs aşısı olan ilk isimdi. İngiltere'de 81 yaşında hayatını kaybetti"

Arjantinli spiker Shakespeare'leri karıştırdı: En önemli yazarlardan biriydi

"SÖZ KONUSU HATA NOKTALAMA İŞARETLERİNDEN KAYNAKLANDI"

İsim karışıklığı yaptığı bu bültenin sosyal medyada alay konusu olması üzerine açıklama yapan Novillo, kendini kötü ifade ettiğini ve noktalama işareti sorunundan dolayı böyle bir hata yaşandığını anlattı:

"Aslında bülten esnasında ağzımdan çıkan kelimelerin farkındaydım. Kendimi kötü ifade ettim. Nokta, virgül, birkaç parantez içini atladım. Çok açık yazılmamış şeyleri insanlara açıklamak istedim ama tabii ki insanlar yanlış yorumladı."

Arjantinli spiker \'Shakespeare\'leri karıştırdı: En önemli yazarlardan biriydi

Son Dakika Dünya Arjantinli spiker 'Shakespeare'leri karıştırdı: En önemli yazarlardan biriydi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Gokhan Ocal: Aynen karısiklik cogaldı eo nusra bas danismanlik m.demirkan 3 0 Yanıtla
  • Tamer Balcı: Cahil Her Dilde Cahildir.. Rezil Olmuş ???? 0 0 Yanıtla
  • Afganistan'da Şiddetli Yağış ve Sel Felaketi: 33 Ölü, 27 Yaralı
    12:19 Afganistan'da Şiddetli Yağış ve Sel Felaketi: 33 Ölü, 27 Yaralı

    Afganistan'ın bazı bölgelerinde son üç gündür etkili olan şiddetli yağış, kar yağışı ve sel baskınları sonucunda 33 kişi hayatını kaybederken, 27 kişi de yaralandı. Seller nedeniyle 600'den fazla ev hasar gördü, tarım arazileri ve yollar tahrip oldu. Yardım kuruluşları selden etkilenen ailelere yardım sağlamaya devam ediyor.

  • Boyabat'ta Orman Yangını: 5 Hektarlık Alan Zarar Gördü
    11:58 Boyabat'ta Orman Yangını: 5 Hektarlık Alan Zarar Gördü

    Sinop'un Boyabat ilçesinde çıkan yangında 5 hektarlık ormanlık alan zarar gördü. Yangın, Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından 1 saatte söndürüldü. Yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

  • ABD'de yük gemisi çarpması sonucu köprü yıkıldı, 2 kişinin cansız bedenine ulaşıldı
    11:34 ABD'de yük gemisi çarpması sonucu köprü yıkıldı, 2 kişinin cansız bedenine ulaşıldı

    ABD'nin Baltimore kentinde yük gemisinin çarpması sonucu yıkılan Francis Scott Key Köprüsü'nden nehre düşen işçileri arama çalışmaları sürüyor. Yetkililer, kayıp durumdaki işçilerden birinin daha cansız bedenine ulaşıldığını duyurdu. Toplamda 3 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Köprünün enkazının kaldırılması için Biden yönetimi Maryland eyaletine 60 milyon dolarlık federal bütçe ayırdı.


Advertisement