Arnavutluk Bağımsızlığının 99'uncu Yıldönümünü Kutladı - Son Dakika
Dünya

Arnavutluk Bağımsızlığının 99'uncu Yıldönümünü Kutladı

Arnavutluk Bağımsızlığının 99\'uncu Yıldönümünü Kutladı

Arnavutluk'un bağımsızlığının 99'uncu yıldönümü kutlama törenleri Tiran ve Vlore'de düzenlendi.

28.11.2011 22:08

Arnavutluk'un bağımsızlığının 99'uncu yıldönümü kutlama törenleri Tiran ve Vlore'de düzenlendi.

Arnavutluk, 28 Kasım 1912 yılında İsmail Kemali'nin Vlore kasabasında ilk kez havaya kaldırdığı Arnavut bayrağıyla bağımsızlığını kazandı. Bu vesileyle bu tarih Arnavutlar tarafından hem bağımsızlık,hem de bayrak günü olarak kutlanıyor.

99'uncu Bağımsızlık yıldönümünün merkezi kutlama töreni Cumhurbaşkanı Bamir Topi'nin katılımıyla Vlore'de düzenlendi. Arnavut bayrağını havaya kaldıran İsmail Kemali'nin büstüne çelenk konularak başlayan törende Bamir Topi bir konuşma yaptı.

Arnavutluk'un bağımsızlığına değinen Topi, 'Herkes bilmeli ki, Arnavutluk'un bağımsızlığı tarihsel koşullar içinde, savaşlar, sıkıntılar ve büyük çabalarla kazanıldı. Ancak bu kazanım büyük bir idealizm, hoşgörü,sevgi ve özveriyle mümkün oldu. Geçmişten ilham alarak, bugün ve yarın için, bizim için ve çocuklarımız için daha güzel bir gelecek için büyük bir sevgiyle çalışmalıyız' dedi.

Arnavutluk'un Başkenti Tiran'da da bağımsızlık günü çeşitli törenlerle kutlandı. Başbakan Sali Berişa, Parlamento Başkanı Jozefina Topalli ve Tiran Belediye Başkanı Lulzim Basha Şehitler mezarlığını ziyaret ederek 'Arnavut Anne' büstüne çelenk koydular.

Burada bir açıklama yapan Sali Berişa 'Bugün bağımsızlığın 99'uncu yılını kutluyoruz. Bugün binlerce Arnavut kadın ve erkek bağımsızlık ve özgürlük içinde yaşadığımız bu vatan için hayatlarını seve seve verdikleri önemli bir gündür' diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Arnavutluk Bağımsızlığının 99'uncu Yıldönümünü Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement