Babasının zincirle bağladığı 6 yaşındaki çocuk, günlerce aç kaldıktan sonra hızlı yemek yerken boğuldu - Son Dakika
Dünya

Babasının zincirle bağladığı 6 yaşındaki çocuk, günlerce aç kaldıktan sonra hızlı yemek yerken boğuldu

Suriye'nin İdlib kentindeki bir mülteci kampında yaşayan ve kampta gezmemesi için babası tarafından zincirle bağlanan Nahla Osman, acı şekilde can verdi. Küçük kızın uzun süren açlığının ardından baygın halde götürüldüğü hastanede hızlıca yemek yerken boğularak ölmesi, dünya basınında büyük yankı uyandırdı.

01.06.2021 21:46  Güncelleme: 00:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

15 Mart 2011 yılında başlayan Suriye iç savaşının ardından bölgeden acı dolu hikayeler gelmeye devam ediyor. Suriye'nin İdlib kentinden son gelen haber ise okuyanların yüreklerini dağladı. Annesi Türkiye'ye kaçan ve babasıyla birlikte İdlib'deki bir kampta bulunan 6 yaşındaki Nahla Osman'ın kampta gezmemesi için babası tarafından zincirle bağlandığı belirtildi.

HIZLI YEMEK YERKEN BOĞULARAK ÖLDÜ

New York Times'ta yayınlanan habere göre, bir sığınmacı kampında babasının zincirlediği ve baygın halde götürüldüğü hastanede açlık nedeniyle çok hızlı yemek yiyen Nahla Osman, ani şekilde boğazına kaçan yemek parçası nedeniyle öldü.

Babasının zincirle bağladığı 6 yaşındaki çocuk, günlerce aç kaldıktan sonra hızlı yemek yerken boğuldu

KARDEŞİNİN ÖLÜMÜNÜ ANLATTI

4 Mayıs günü kampta yaşayanlar, küçük kızı baygın halde buldu ve yakındaki Killi köyünün hastanesine yetiştirdi. Talihsiz çocuğun ablasının anlatımına göre, bu sırada çok aç kalan Nahla kendisine verilen yemeği o kadar hızlı yedi ki, boğularak öldü. Nahla'nın resmi ölüm raporunda ise beslenme yetersizliği çektiği ve ölüm nedeninin boğulma olduğu bilgisi yer aldı.

BABA GÖZALTINA ALINDI

Yaşananların ardından gözaltına alınan Nahla'nın babası, trajik olay hakkında konuştu. Birkaç hafta içinde serbest bırakıldıktan sonra NYT'ye açıklamalarda bulunan Baba Osman, kızını bazen zincirlediğini kabul etse de ona zarar vermediğini öne sürdü.

Babasının zincirle bağladığı 6 yaşındaki çocuk, günlerce aç kaldıktan sonra hızlı yemek yerken boğuldu

NAHLA'NIN BABASI KONUŞTU: YAPMAK ZORUNDAYDIM

"Evet bazen onu bağlardım, öyle yapmak zorundaydım" diyen baba, altı yaşındaki Nahla'nın giyinik olmadan kampta dolaştığını, komşuların şikayet ettiğini savundu; "Sabahları ve akşamları çadırdan çıkardı. Burada bir tür ormanda yaşıyoruz" dedi. Osman, kötü bir baba olmakla suçlandığına inanamadığını da söyleyerek, "Nahla masum bir melek. Kızıma hiçbir zaman zarar vermem" diye konuştu.

Babasının zincirle bağladığı 6 yaşındaki çocuk, günlerce aç kaldıktan sonra hızlı yemek yerken boğuldu

Son Dakika Dünya Babasının zincirle bağladığı 6 yaşındaki çocuk, günlerce aç kaldıktan sonra hızlı yemek yerken boğuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • diyarbakir: :(((((( insan yemek yemeye utaniyor.... dunya ne kadar adaletsiz bu yavrucaklarin ahi cok kotu cikar elbet 9 1 Yanıtla
  • kdjd: avrupa insanlığınız batsın 6 2 Yanıtla
  • Nurdan Yıldız: Niye salınmış cani baba. Kızından beter ölür inş. 6 1 Yanıtla
  • Önce Vatan: Babaya atip tutcaginiza ordaki idlibli olmayipda idlibde at kosturanlara söyleyin, o Ülkeyi bu sefalete sürenlerin Allah bin bir türlü belasini versin. hic bir baba yoktur ki evladinin ölümünü kabul edebilsin 6 1 Yanıtla
  • Deli: Rabbim senin gibi insanların belasını versin. Senide bir lokma ekmeğe muhtaç bırakıp açlıktan öldürsün 6 0 Yanıtla
  • İsrail'in Bombardımanında 4'ü Çocuk 7 Filistinli Hayatını Kaybetti
    02:13 İsrail'in Bombardımanında 4'ü Çocuk 7 Filistinli Hayatını Kaybetti

    İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde bir evi bombalaması sonucu 4'ü çocuk 7 Filistinli hayatını kaybetti. İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana sürdürdüğü saldırılar nedeniyle yaklaşık 2,3 milyon nüfuslu Gazze Şeridi'nde 1,9 milyon kişi yerinden edildi. Bu Filistinlilerin çoğu, İsrail'in daha önce 'güvenli bölge' olduğunu iddia ettiği Refah kentine sığındı.

  • Malatya'nın Battalgazi ilçesinde 4,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    00:25 Malatya'nın Battalgazi ilçesinde 4,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamaya göre, Malatya'nın Battalgazi ilçesinde saat 00.09'da 4,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin derinliği ise 9.28 kilometre olarak ölçüldü.

  • Muğla'nın Datça ilçesinde batma tehlikesi geçiren bottaki 25 düzensiz göçmen kurtarıldı
    23:58 Muğla'nın Datça ilçesinde batma tehlikesi geçiren bottaki 25 düzensiz göçmen kurtarıldı

    Muğla'nın Datça ilçesi açıklarında, batma tehlikesi geçiren bottaki 25 düzensiz göçmen ekiplerce kurtarıldı. Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, lastik botun su alarak batma tehlikesi geçirdiği bilgisi üzerine harekete geçti. Aralarında çocukların da bulunduğu 25 düzensiz göçmen kurtarıldı. Ayrıca, ilçe açıklarında tespit edilen başka bir lastik bot içerisinde ise 34 düzensiz göçmen yakalandı ve İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • Zagreb'de Filistin'e Destek Gösterisi Düzenlendi
    20:59 Zagreb'de Filistin'e Destek Gösterisi Düzenlendi

    Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de Filistin'e destek gösterisi düzenlendi. Göstericiler, Almanya'nın Filistin Kongresi'ni sonlandırmasına tepki gösterdi.

  • Muğla'da 34 düzensiz göçmen yakalandı, 25'i kurtarıldı
    20:49 Muğla'da 34 düzensiz göçmen yakalandı, 25'i kurtarıldı

    Muğla'nın Datça ilçesinde iki ayrı düzensiz göçmen olayında 12'si çocuk 34 düzensiz göçmen yakalanırken, 13'ü çocuk toplam 25 düzensiz göçmen kurtarıldı. Lastik botun su alarak batma tehlikesi yaşaması üzerine Sahil Güvenlik ekipleri müdahale etti ve 25 düzensiz göçmen kurtarıldı. Ayrıca, başka bir lastik bot da durdurularak içindeki 34 düzensiz göçmen yakalandı.


Advertisement