Berdimuhamedov'un Doğum Günü Kutlandı - Son Dakika
Dünya

Berdimuhamedov'un Doğum Günü Kutlandı

Berdimuhamedov\'un Doğum Günü Kutlandı

Funda Arar ve Kubat, Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta Türkmen hayranlarıyla buluştu.

12.07.2011 17:20

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulı Berdimuhamedov'un doğum günü kutlamaları kapsamında Aşkabat'a gelen sanatçılar, ilk olarak Ruhiyat Köşkünde düzenlenen konserde sevilen parçalarını seslendirdiler.

Kubat, burada ayrıca Türkmence şarkı söyleyerek izleyicilerine sürpriz yaptı. Kubat'ın Türkmence seslendirdiği "Yelpeselendi" şarkısı büyük beğeni topladı. Daha sonra Ruhname parkındaki sahnede Türkmen hayranlarının karşısına çıkan Kubat ve Funda Arar, sevilen şarkılarıyla geceye renk kattılar.

Konser sonrası basın mensuplarına açıklamada bulunan sanatçılar, kardeş ülke Türkmenistan'da bulunmaktan memnun olduklarını dile getirerek, Devlet Başkanı Berdimuhamedov'un daveti üzerine bu ülkeye geldiklerini ifade ettiler. Dinleyicilerden de çok güzel tepki aldıklarını ve kendi parçalarına eşlik ettiklerini söyleyen Kubat, Türkmence şarkı ile sürpriz yaptıklarını ifade ederek, Aşkabat'a hayran kaldıklarını dile getirdi.

Sanatçı Funda Arar da çok keyifli bir gece, şölen yaşadıklarını belirterek, seyircilerden büyük alkış aldıklarını söyledi. Etkinlikler kapsamında dünyaca ünlü Fransız şarkıcı Patricia Kaas, Azeri sanatçı Arash, Rus şarkıcı Filip Kirkorov ile birlikte pek çok ülkeden tanınmış sanatçılar konser verdi.

Son yıllarda doğum günü çeşitli etkinlikler ile kutlanan Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulı Berdimuhamedov 29 Haziran 1957 yılında dünyaya geldi. Berdimuhamedov, ülkenin kurucu devlet başkanı Saparmurat Türkmenbaşı'nın Aralık 2006'da vefat etmesinin ardından, Şubat 2007'de yapılan devlet başkanlığı seçimlerini kazanarak göreve geldi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Berdimuhamedov'un Doğum Günü Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement