ABD Başkanı Trump koronavirüse mi yakalandı? Beyaz Saray'dan açıklama geldi - Son Dakika
Dünya

ABD Başkanı Trump koronavirüse mi yakalandı? Beyaz Saray'dan açıklama geldi

Beyaz Saray, "Trump ve Pence virüse yakalandı" iddiaları üzerine bir açıklamada bulundu. Beyaz Saray, testi gerektirecek bir durum olmaması sebebiyle Donald Trump'ın şu ana kadar koronavirüs testi yaptırmadığını ve ABD başkanının sağlığının iyi olduğunu duyurdu.

10.03.2020 06:08  Güncelleme: 10:22

Beyaz Saray Sözcüsü Stephanie Grisham, koronavirüs bulaşması ihtimali olan bazı yerlerde bulunması sebebiyle "virüs kapmış olabileceği" tartışılan Trump'ın durumuna ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Grisham, "Başkan COVID-19 testi yaptırmadı çünkü ne virüs taşıdığı teyitli hastalarla uzun süre teması oldu, ne de kendisinde herhangi bir semptom bulunmaktadır. Başkan Trump'ın sağlığı harika durumdadır ve özel doktoru onun durumunu yakından takip etmektedir." ifadelerini kullandı.

"TRUMP VE PENCE VİRÜS KAPTI MI? TARTIŞMASI"

Amerikan medyası, Trump ile Başkan Yardımcısı Mike Pence'in son 10 gün içerisinde katıldığı bazı etkinliklerde daha sonra koronavirüs taşıdığı açıklanan kişilerin ortaya çıkmasının ardından "Acaba Trump veya Pence virüs kapmış olabilir mi?" tartışmasını yürütüyordu.

ABD'nin Maryland eyaletinde 29 Şubat'ta düzenlenen Muhafazakarlar Siyasi Eylem Konferansı'na Trump ile Pence katılmıştı.

TRUMP'IN KATILDIĞI KONFERANSTAKİ BİR KİŞİDE VİRÜS TESPİT EDİLMİŞTİ

Toplantıyı düzenleyen Amerikan Muhafazakarlar Birliği, daha sonra yaptığı açıklamada, söz konusu konferansa katılan bir kişide koronavirüs tespit edildiğini, ancak bu kişinin Trump ve Pence ile hiçbir etkileşimde bulunmadığını açıklamıştı.

PENCE VE POMPEO'NUN OLDUĞU KONFERANSTA DA TESPİT EDİLDİ

Benzer şekilde mart ayı başında Washington'da düzenlenen Amerikan- İsrail Halkla İlişkiler Komitesinin (AIPAC) yıllık konferansına da Mike Pence ile Dışişleri Bakanı Mike Pompeo katılmış, konferansa katılan 2 kişide virüs tespit edildiği açıklanmıştı.

ABD Başkanı Trump koronavirüse mi yakalandı? Beyaz Saray\'dan açıklama geldi
Kaynak: AA

Son Dakika Dünya ABD Başkanı Trump koronavirüse mi yakalandı? Beyaz Saray'dan açıklama geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (11)

  • Karadeniz: Virüs adamı görse kaçar zaten, virüsten daha tehlikeli. 8 0 Yanıtla
  • Çetin: Allah Verede ikisinde Kor ona Virüsüne yakalamada geberip gide Cehennem Kayya kuyusuna.miin 8 0 Yanıtla
  • E. Çağlar : Hadi inşallah. 5 0 Yanıtla
  • Gakkoş : Insalh..... 5 0 Yanıtla
  • KARA: Hadi hayırlısı inşallah Trump koronavirüse yakalanırda müslümanlarda rahat eder Gerçi zalimin biri gider ötekisi gelir. 5 0 Yanıtla
  • ....: Fıravundan farksız... 4 0 Yanıtla
  • Amin: Hadi hayırlısıyla iyi haber bekliyoruz inşALLAH yakalanmıştır 3 0 Yanıtla
  • Erencocuk: INSALLAH TRUMPE ALLAHIN IZNIYLE PUTIN VE IRAN KAFIRLERI BU VIRUSE YAKALANIR 3 0 Yanıtla
  • turgut: zaten Trump hastalıktan ölücek 2023 yılında büyük deprem olucak tusinemi olucak amerika doğal afetlerden çok çekecek 3 0 Yanıtla
    Cankız: beter olun... 1 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement