Beyrut'ta İsrail saldırısında ölen Gazzeli çocuklar için dayanışma gösterisi - Son Dakika
Dünya

Beyrut'ta İsrail saldırısında ölen Gazzeli çocuklar için dayanışma gösterisi

Beyrut\'ta İsrail saldırısında ölen Gazzeli çocuklar için dayanışma gösterisi

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta İsrail saldırısında hayatını kaybeden Gazzeli çocuklar için dayanışma gösterisi düzenlendi. Çocukların da aralarında bulunduğu yüzlerce kişi, İmam Ali Camisi önünde bir araya gelerek İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına dikkat çekti. Göstericiler, kırmızı renge boyanmış ve kefene sarılmış oyuncak bebekleri sergileyerek öldürülen bebeklere dikkat çekti. İmam Ali Camisi İmamı Şeyh Hasan Marab, saldırıların sonucunda ortaya çıkan manzaranın dehşet verici olduğunu ifade etti ve gazetecilerin ve ailelerin de hedefte olduğunu belirtti.

17.11.2023 17:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta cuma namazının ardından İsrail saldırısında ölen Gazzeli çocuklar için dayanışma gösterisi yapıldı.

Lübnan'daki Filistinli grupların çağrısı üzerine aralarında çocukların da olduğu yüzlerce kişi Beyrut'un Tarık el-Cedid Mahallesi'ndeki İmam Ali Camisi önünde Gazze için bir araya geldi.

İsrail'in Gazze'ye 7 Ekim'den bu yana devam eden saldırılarına dikkati çekmek için toplanan göstericiler, öldürülen Gazzeli bebekleri temsilen kırmızı renge boyanmış ve kefene sarılmış onlarca oyuncak bebeği yol üzerine dizdi.

Eyleme katılan bazı çocuklar ise oyuncak bebekleri kucaklarında taşıdı.

İmam Ali Camisi İmamı Şeyh Hasan Marab, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında ortaya çıkan manzaranın "kefenlere sarılı cesetler olduğunu" ifade etti.

İsrail'in 40 günden uzun süredir aralıksız şekilde Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilerin üzerine bomba yağdırdığını vurgulayan Marab, onların sesini duyurmak için çalışan gazeteciler ve ailelerinin de hedefte olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Beyrut'ta İsrail saldırısında ölen Gazzeli çocuklar için dayanışma gösterisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement