Bu araştırma tüm ezberleri bozdu! Koronavirüs Çin'den değil İtalya'dan dünyaya yayılmış olabilir - Son Dakika
Dünya

Bu araştırma tüm ezberleri bozdu! Koronavirüs Çin'den değil İtalya'dan dünyaya yayılmış olabilir

Koronavirüsün ortaya çıktığı ilk günden itibaren bilim insanları virüsün kaynağını araştırıyor. Yapılan son araştırma sonuçları ise bilim dünyasında şaşkınlık yarattı. Araştırma sonuçlarına göre, ilk vaka olarak bilinen 'sıfırıncı hastanın' İtalya'dan çıktığı iddia edildi. Araştırma sonrası bilim insanları 25 yaşındaki kadının kimliğini tespit etmek için çalışma başlattı.

13.07.2021 15:37  Güncelleme: 15:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tüm dünyada kabul edilen teoriye göre koronavirüs Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıktı. Bilim insanları ise bir yandan virüse çare bulmak için uğraşırken diğer bir yandan da virüsün kaynağını belirlemeye çalışıyor.

İLK İZLER İTALYA'DAN

Yapılan son araştırma ise ezber bozan sonuçlar ortaya koydu. Ancak Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) liderliğinde yapılan araştırmada 'sıfırıncı hasta' yani Kovid-19'un ilk izleri İtalya'da bir kişide tespit edildi.

BOĞAZ AĞRISI ŞİKAYETİYLE GİTMİŞ

İngiliz Daily Mail'in haberine göre, Kasım 2019'da boğaz ağrısı şikayetiyle Milano'daki bir hastaneyi ziyaret eden kadının verileri aylar sonra incelendi ve koronavirüsün izlerine rastlandı.

KİMLİĞİ BİLİNMİYOR

Virüs resmi olarak 2019'un son günlerinde Çin'in Wuhan kentinde görülmüştü. Bu araştırma ile virüsün sıfır noktasının değişebileceği ihtimali ortaya çıktı.Başka bir deyişle söz konusu araştırma, koronanın Aralık 2019'da Çin'de ilk kez tespit edilip rapor edilmeden önce uluslararası dolaşımda olduğunu gösteriyor. Bilim dünyası şimdi bu hastanın peşine düştü. Ancak çok büyük bir sorun var o da hastanın kimliğinin belirlenememesi.

Bu araştırma tüm ezberleri bozdu! Koronavirüs Çin\'den değil İtalya\'dan dünyaya yayılmış olabilir

Son Dakika Dünya Bu araştırma tüm ezberleri bozdu! Koronavirüs Çin'den değil İtalya'dan dünyaya yayılmış olabilir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement