CHP'li Tunay.Hedefimiz Bağımsız Kosova'yı Güçlendirmek ve BM'de Kosova'yı Tanıyan Ülke Sayısını... - Son Dakika
Dünya

CHP'li Tunay.Hedefimiz Bağımsız Kosova'yı Güçlendirmek ve BM'de Kosova'yı Tanıyan Ülke Sayısını...

CHP\'li Tunay.Hedefimiz Bağımsız Kosova\'yı Güçlendirmek ve BM\'de Kosova\'yı Tanıyan Ülke Sayısını...

Kosova'yı ziyaret eden TBMM Dışişleri Komisyonu üyesi CHP İstanbul Milletvekili Faik Tunay, Türkiye'nin Kosova politikasının çok net olduğunu belirterek, tek hedeflerinin Kosova'yı güçlendirmek ve BM'de Kosova'yı tanıyan ülke sayısını artırmak...

29.05.2012 16:47

Kosova'yı ziyaret eden TBMM Dışişleri Komisyonu üyesi CHP İstanbul Milletvekili Faik Tunay, Türkiye'nin Kosova politikasının çok net olduğunu belirterek, tek hedeflerinin Kosova'yı güçlendirmek ve BM'de Kosova'yı tanıyan ülke sayısını artırmak olduğunu söyledi.

Büyükelçi Volkan Bozkır Başkanlığı'ndaki Dışişleri Komisyonu Heyeti ile başkent Priştine'ye gelen Tunay, "İç politikada partiler arasında farklılıklar olabilir ama bizim Kosova politikamız çok net. İktidarı ile muhalefeti ile biz bağımsız Kosova'yı destekliyoruz. ve bir hedefimiz, bir amacımız var, Birleşmiş Milletler'de 90 olan Kosova'yı tanıyan ülke sayısının hızla artması" dedi.

"Türkiye Cumhuriyeti de gerek iktidarı ile gerek muhalefeti ile bu yönde çalışmalar yapıyor" diyen Tunay, Türkiye ile Kosova arasındaki ilişkilerin çok eskiye dayandığını ifade etti.

"OSMANLI'NIN HALA BALKANLAR'DA ÇOK DERİN İZLERİ VAR"

Tunay, "Kosova ile ilişkilerimiz dünden bugüne olan ilişkiler değil, tarih boyu ilişkilerimiz var. Dün Sultan Murat'ın türbesini ziyaret ettik. Osmanlı bir Balkan imparatorluğu idi, Anadolu'dan önce Balkanlar'a yayılmıştı ve Osmanlı'nın burada hala çok derin izleri var. O yüzden biz tarihden gelen sorumluluğumuzla da, tarihden gelen kardeşlik duygularımızla da hareket ediyoruz. Ayrıca bu bölgede çok yoğun Türk nüfusu yaşamakta. Onlar da bizim soydaşlarımız, kardeşlerimiz. Ama yüzyıllardır burada bağlı bulundukları devletler içinde hoşgörü ve barış içinde yaşıyorlar. Devletlere karşı herhangi bir sorunları, bir problemleri yok" dedi.

"KOSOVA TÜRKİYE'NİN DEVLET TECRÜBESİNDEN FAYDALANSIN"

Tunay, "Türkiye Cumhuriyeti olarak bizim vazifemiz bağımsız Kosova'yı desteklemek, bağımsız Kosova ile gerek siyasi, gerek ekonomik, gerekse ticari olarak iyi ilişkiler geliştirip, bölgede barışın ve huzurun sağlanmasına katkıda bulunmak. Dünyada iki tane çok riskli yer vardır ki, biri Ortadoğu, biri Balkanlar. Artık Balkanlar'da hiç kimse savaş istemiyor. İnşallah barış hakim olur ve biz de buna katkı sağlarız" ifadelerini kullandı.

Tunay konuşmasına şöyle devam etti:

"Türkiye Cumhuriyeti, çok büyük bir devlet. Uzun yıllara dayanan tecrübelerden, geçmişte yaptığı hatalardan, yanlışlardan bugünlere geldi. Çok ciddi tecrübeler kazandı. Yeni kurulan bağımsız Kosova Cumhuriyeti'nin nacizane Türkiye'den, Türkiye'nin tecrübelerinden faydalanması gerekir.

Biz de kardeş Kosova'ya, kendi yaşadığımız tecrübelerden, ama hatalarımızdan, ama yanlışlarımızdan, ama doğrularımızdan bir şeyler sunabilirsek, onların da daha ilerleyebilmesi için, bağımsızlıklarını daha güçlendirmeleri için bir katkı sağlayabilirsek ne mutlu bize, bizim bütün amacımız bu." - PİRİŞTİNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya CHP'li Tunay.Hedefimiz Bağımsız Kosova'yı Güçlendirmek ve BM'de Kosova'yı Tanıyan Ülke Sayısını... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement