İngiltere hastanelerdeki yükü azaltmak için hastaları otellere yerleştirecek - Son Dakika
Dünya
BBC

İngiltere hastanelerdeki yükü azaltmak için hastaları otellere yerleştirecek

İngiltere Hükümeti, koronavirüs salgınının hastaneler üzerindeki yükünü hafifletmek için iyileşmekte olan Kovid-19 hastalarının otellere yerleştirilebileceğini açıkladı.

14.01.2021 10:58  Güncelleme: 16:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünya koronavirüs salgını ile mücadele etmeye çalışırken, ülkelerin sınıfta kalan sağlık sistemleri ile ilgili haberler de gelmeye devam ediyor. İngiltere Hükümeti, son yaptığı açıklamada, hastanelerdeki doluluk oranını ve yükü azaltmak amacıyla hastalık süreci olumlu seyreden koronavirüslü kişileri otellere yerleştirebileceğini duyurdu.

TEDAVİYE İHTİYAÇ DUYMAYANLAR GÖNDERİLECEK

Sağlık Bakanı Matt Hancock tarafından yapılan açıklamada, vakalardaki artışın önümüzdeki haftalarda Ulusal Sağlık Sistemi (NHS) üzerindeki baskıyı artıracağı ve yedek plan olarak hastaların otellere yerleştirilebileceği bilgisi verildi.

Devreye sokulacak yedek plan kapsamında Sağlık Bakanı, gözlem altında olması gereken ya da hastanede olmasına rağmen tam tedaviye ihtiyaç duymayan ama taburcu edilmeye de hazır olmayan hastaların otellere gönderilebileceklerini kaydetti. Açıklamada hastaların otellere yerleştirilmesi için 14 gün izolasyon ve hastalık belirtisinin görülmemesi şartının da arandığı belirtildi.

HASTALARDAN SİLAHLI KUVVETLER SORUMLU OLACAK

Guardian gazetesinin NHS belgelerine dayandırarak paylaştığı habere göre, hastaların otellere gönderilmesinden ve bakımlarından İngiliz Kızıl Haç Örgütü ve St. John Ambulance gibi yardım kuruluşları ile silahlı kuvvetler personeli ve NHS çalışanları sorumlu olacak.

Gazete, Sağlık Bakanlığı yetkililerinin "NHS'in çökmesini önlemek için kapasite artırımına yönelik acil durum planları" çerçevesinde bakım evlerinden de hastanede tedavi gören hastaları negatif teste gerek olmadan doğrudan kabul etmelerinin istendiğini belirtti.


İngiltere hastanelerdeki yükü azaltmak için hastaları otellere yerleştirecek
Kaynak: BBC

Son Dakika Dünya İngiltere hastanelerdeki yükü azaltmak için hastaları otellere yerleştirecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

BBC

Advertisement