2024'te vize başvuruları daha hızlı sonuçlanacak - Son Dakika
Dünya

2024'te vize başvuruları daha hızlı sonuçlanacak

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği Başkanı Mehmet Kemal Bozay, 2024'te vize başvurularının daha hızlı sonuçlanacağını söyledi. Bozay, "Halihazırda bazı ilerlemeler kaydedildi. Mesela 3-4 haftayken bazı yerlerde 2 haftaya düşürdüler başvuru ve randevu süreçlerini" dedi.

18.12.2023 15:10  Güncelleme: 16:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği (AB) Başkanı Mehmet Kemal Bozay, Türkiye-AB ilişkilerine dair AB Komisyonu ile AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell tarafından hazırlanan Ortak Bildirimin, ikili ilişkilerde önemli bir ilk adım olacağını belirtti. Bozay, "Borrel raporundaki önerilerin bir an evvel hayata geçirilmesi Türkiye AB ilişkilerinde önemli bir ilk adım olacaktır. Tüm AB kurumlarının bu yönde hızla ve somut adımlarla harekete geçmesini bekliyoruz" denildi.

"VİZE BAŞVURU SÜRECİNİN HIZLANDIRILMASINDA İLERLEME KAYDEDİLDİ"

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Bozay, iş insanları, akademisyenler, öğrenciler, sanatçılar ve medya mensupları gibi grupların vize başvurularında kolaylaştırıcı ve hızlandırıcı bir sisteme gidebilmek için hem AB'yle hem AB üyesi ülkelerle ikili ve çoklu düzeyde görüşmeler yapıldığına dikkati çekti. 2024'te vize başvuru süreçlerinin daha hızlı sonuçlandırılması beklentilerinin bulunduğunu vurgulayan Bozay, "Büyük ihtimalle de bu olacak zira halihazırda bazı ilerlemeler kaydedildi. Mesela 3-4 haftayken bazı yerlerde 2 haftaya düşürdüler başvuru ve randevu süreçlerini." dedi.

"CUMHURBAŞKANI'MIZIN ÇAĞRISI ETKİLİ OLDU"

Bozay, "Borrell raporunu biz de not ettik. Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye yönelik bir durum tespiti yapma aşamasında ve raporda bu önerilerle gelmesinde Sayın Cumhurbaşkanı'mızın, Vilnius'taki Avrupa Birliği'yle ilişkilerin canlandırılması yolundaki çağrısı da etkili olmuştur." diye konuştu. Rapordaki önerilerin bir an evvel hayata geçirilmesinin Türkiye-AB ilişkilerinde önemli bir ilk adım olacağına dikkati çeken Bozay, tüm AB kurumlarının bu yönde hızla ve somut adımlarla harekete geçmesinin beklendiğine işaret etti.

Bozay, Gümrük Birliği modernizasyonu konusunda AB tarafına, başta Dışişleri Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olmak üzere gerek bakan düzeyindeki temaslarda gerek teknik heyetler olarak beklentilerin dile getirildiğini belirterek "Bu konuda teknik görüşmelerin ön şartsız olarak başlamasını, bunun için de (AB) Komisyon'a yetki verilmesini bekliyoruz." ifadesini kullandı.

2024\'te vize başvuruları daha hızlı sonuçlanacak
Kaynak: AA

Son Dakika Dünya 2024'te vize başvuruları daha hızlı sonuçlanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • Fırat Altunufağı: Sayın Bakan vize başvuruları daha hızlı sonuçlanacak dedi daha hızlı olumlu sonuçlanacak demedi yani artık daha hızlı red yiyeceğiz artık bekleme olmayacak :D 26 1 Yanıtla
  • Beşiktaş 1903: Ha ha haa tabi Avrupa nin iç meselesine karismaniza izin verirler 6 0 Yanıtla
  • Beşiktaş 1903: İyi de buna sen nasıl karar veriyorsun ?? buna da inanan çıkar tabi 5 0 Yanıtla

Advertisement