Diyarbakır Hani ilçesinde çıkan örtü yangını kontrol altına alındı - Son Dakika
Dünya

Diyarbakır Hani ilçesinde çıkan örtü yangını kontrol altına alındı

Diyarbakır'ın Hani ilçesinde çıkan örtü yangını, havadan ve karadan yapılan müdahale ile 25 saat sonra kontrol altına alınırken, soğutma çalışmaları devam ediyor. Yangın, gece boyu süren müdahalenin ardından sabah saatlerinde hava gücü desteği ile birlikte kontrol altına alındı. 12 hektarlık alan zarar gördü.

19.08.2023 09:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da çıkan yangın 25 saat sonra kontrol altına alındı

DİYARBAKIR - Diyarbakır'ın Hani ilçesinde çıkan örtü yangını, havadan ve karadan yapılan müdahale ile yaklaşık 25 saat sonra kontrol altına alındı, soğutma çalışmaları devam ediyor.

Hani ilçesi Kuyular ile Çukur Mahallesi arasında kalan ormanlık alanda dün sabah saat 08.30 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle örtü yangın çıktı. Yangına, Diyarbakır Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, müdürlüğe bağlı 2 arazöz, 4 yangın ilk müdahale aracı ve 30 yangın işçisi müdahale etti.

Yangın, çıkan noktanın sarp ve kayalık olmasından ötürü müdahalede daha da zorluk gösteriyor. Bu sebepten ötürü Milli Savunma Bakanlığı'na ait Diyarbakır'da bulunan askeri helikopter de ekiplerle yangına havadan müdahalede bulundu.

Yangına gece boyu müdahale devam etmiş olup, sabah saatlerinde hava gücü desteği ile birlikte kontrol altına alındı, soğutma çalışmaları devam ediyor. 12 hektarlık alan çıkan yangında zarar gördü.

Diyarbakır Hani ilçesinde çıkan örtü yangını kontrol altına alındı
Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Diyarbakır Hani ilçesinde çıkan örtü yangını kontrol altına alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement