İran'ın nükleer programına ilişkin ABD, Rusya, Çin, Fransa, İngiltere ve Almanya'dan oluşan E3+3 ülkeleri ile İran heyeti arasındaki Kazakistan görüşmelerinin ikinci turu Almatı'da başladı.
Toplantıya E3+3 ülkelerini temsilen AB dış politika şefi Catherine Ashton ile İran'ın Nükleer Başmüzakerecisi Said Celili başkanlık ediyor.
Daha önce Şubat ayında gerçekleşen müzakerelerin ikinci turunda, E3+3 ülkelerinin Tahran yönetimine sunduğu önerilerin Said Celili başkanlığındaki İran heyetiyle masaya yatırılması bekleniyor.
Avrupa Birliği dış politika şefi Catherine Ashton, toplantı öncesinde yaptığı açıklamada, İran heyetinden, karşılıklı güven tesisini amaçlayan öneriye
"net ve somut" bir cevap beklediklerini söyledi.
Çin heyetine başkanlık eden Çin Dışişleri Bakan Yardımcısı Ma Zhaoxu ise iki gün sürecek görüşmelerden iyimser olduğunu belirterek, beklentilerinin yüksek olduğunu ifade etti.
Ma, "Şubat ayında Almatı'da kaydedilen ilerlemeyi daha da pekiştirebilceğimizi umuyorum. Tüm taraflar, bu meseleyi çözmek için sunulan somut öneriler konusunda samimi bir şekilde karşılıklı iletişim kurabiliyor" dedi. - ALMATI
Son Dakika › Dünya › E3+3 Ülkeleri ile İran Arasındaki Nükleer Müzakerelerin İkinci Turu Başladı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?