Ebru Sanatı ile Finale Kaldı - Son Dakika
Dünya

Ebru Sanatı ile Finale Kaldı

Ebru Sanatı ile Finale Kaldı

Almanya'nın Köln kentinde yaşayan ressam Asuman Hasırcıoğlu'nun çocuklara ebru sanatını öğrettiği Ebru Schatzkiste (okunuşu: şats'kistı) adlı projesi, Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyaleti Kültür Bakanlığı'nın See You programında finale kaldı.

02.09.2010 13:08

Almanya'nın Köln kentinde yaşayan ressam Asuman Hasırcıoğlu'nun çocuklara ebru sanatını öğrettiği Ebru Schatzkiste (okunuşu: şats'kistı) adlı projesi, Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyaleti Kültür Bakanlığı'nın See You programında finale kaldı. Ressam Asuman Hasırcıoğlu'nun değişik uluslardan 78 çocukla birlikte yaptığı ebrular 16-19 Eylül tarihleri arasında Dortmund U-Bahn'da sergilenecek.

Burada, finale kalan projeler arasında ikinci bir değerlendirme yapılarak dereceye girenlere ödül verilecek. Hasırcıoğlu konuyla ilgili şunları söyledi: “Ebru Schatzkiste projem bir yıl sürdü. GGS Alzeyer İlkokulda 6-12 yaş arasındaki çocuklara kültürümüzün parçası olan ebruyu öğrettim. Ortaya birlikte çok güzel eserler çıkardık. Bu sanata ilgi duyanları ve tüm sanatseverleri sergiye bekliyorum. Orada ebrunun eşsiz güzelliğini görme ve felsefesini tanıma şansı bulacaklar. Suyun üzerinde resim yapma sanatı olarak tanımlayabileceğim ebrunun derin bir felsefesi vardır. Birkaç boyayı tekneye döktüğünüzde boyalar birbirlerine yer verirler. Bu, insanların ve kültürlerin bir arada yaşamalarına güzel bir örnektir. Farklı olana saygıyı öğretiyor. Ebruda hazırladığınız kitreli su ile öd karıştırdığınız boyanın dengesi çok önemlidir. Eğer bu dengeyi kuramazsanız iyi bir sonuç elde edemezsiniz. Bu da bize doğanın dengesini gösteriyor."

Hakan AYTAŞ/ KÖLN-DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Ebru Sanatı ile Finale Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement