Ekvador'da Devlet Başkanı Correa Karşıtı Büyük Gösteri - Son Dakika
Dünya

Ekvador'da Devlet Başkanı Correa Karşıtı Büyük Gösteri

Ekvador\'da Devlet Başkanı Correa Karşıtı Büyük Gösteri

Güney Amerika ülkesi Ekvador'un en büyük kenti Guayaquil'de binlerce kişi Devlet Başkanı Rafael Correa karşıtı gösteri düzenledi.

26.06.2015 10:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güney Amerika ülkesi Ekvador'un en büyük kenti Guayaquil'de binlerce kişi Devlet Başkanı Rafael Correa karşıtı gösteri düzenledi.

Yeni hazırlanan vergi düzenlemesi sonrası üç haftadan bu yana süren gösterilerin en büyüğü yapılırken, protestolara öncülük eden Guayaquil Valisi Jaime Nebot'ta bir konuşma yaptı.

Nebot, Correa'yı Venezuella ile aynı yolu izlemekle ve ülkeyi sosyalizme götürmekle suçladı. Gösterilerin büyümesinin en büyük nedeni ise hazırlanan taslakta veraset vergisinin yüzde 77 oranında arttırılması gösteriliyor.

Yeni düzenlemeler 2015 mali bütçesinde yüzde 4 kesinti, 2 bin 800 üründe yüzde 5 ile yüzde 45 arası ek vergi ve üst düzey devlet çalışanlarının maaşlarında yüzde 5 ila 10 arasında kesinti öngörülüyor.

Geçtiğimiz hafta Devlet Başkanı Correa, Papa Françis'in 6-8 Temmuz arasında gerçekleştireceği ziyaret öncesi yeni düzenlemeleri parlamentodan geçici olarak çekmişti.

Göstericiler yeni hazırlanan düzenlemelerin tamamen rafa kaldırılmasını istiyor.

Yazar:

Etiketler: Gönderildi: 26 Haziran 2015

İzlenme oranı: 0.0

Oylar: 0

Kaynak: Euronews.com

Son Dakika Dünya Ekvador'da Devlet Başkanı Correa Karşıtı Büyük Gösteri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement