Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan, Dağlık Karabağ'daki yenilgiyi medyadan öğrenmiş: Benimle istişare yapılmadı - Son Dakika
Dünya

Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan, Dağlık Karabağ'daki yenilgiyi medyadan öğrenmiş: Benimle istişare yapılmadı

Ermenistan Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan, Karabağ'daki savaşın sona ermesine ilişkin anlaşmayı medyadan öğrendiğini belirtip "Benimle herhangi bir istişare yapılmadı" dedi.

10.11.2020 10:15  Güncelleme: 10:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Azerbaycan karşısında Dağlık Karabağ'daki mağlubiyetini kabul etmişti. Paşinyan, Azerbaycan ve Rusya devlet başkanlarıyla, 'son derece acı verici' olarak ifade ettiği bir bildiri imzaladıklarını duyurmuş; işgal ettikleri topraklardan ayrılacaklarını bildirmişti.

MEDYADAN ÖĞRENMİŞ

Gelişmelere ilişkin Ermenistan Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan'dan bir açıklama geldi. OXU sitesinin haberine göre, konuyla ilgili herhangi bir tartışma, istişare ve görüşmeye katılmadığını belirten Sarkisyan, anlaşmayı medyadan öğrendiğini söyledi.

"İSTİŞARE YAPILMALIYDI"

Sarkisyan, bölgedeki durumun ulusal öneme sahip olduğunu kaydederek, "Kapsamlı istişareler ve tartışmalar sonucunda herhangi bir karar alınmalıydı" dedi.

YENİLGİYİ KABUL ETTİ

Azerbaycan'ın Karabağ'ın kalbi olarak nitelendirilen Şuşa'yı ele geçirmesinden saatler sonra Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Facebook üzerinden yayınladığı mesajla yenilgiyi kabul etti. Ermenistan Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan, Karabağ'daki savaşı sona erdirmek için imzalanan anlaşmayı basından öğrendiğini belirtti.

"ANLAŞMAYA DAİR BENİMLE GÖRÜŞME OLMADI"

Rus medyasında yer alan habere göre, Ermenistan'ın hayati menfaatleri ve haklarına ilişkin her türlü adım ve eylemin 'kapsamlı istişarelere ve tartışmalara konu olması gerektiğini' söyleyen Sarkisyan, "Maalesef benimle bu belge üzerinde herhangi bir istişare veya görüşme olmadı, herhangi bir müzakereye katılmadım" dedi.

Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan, Dağlık Karabağ\'daki yenilgiyi medyadan öğrenmiş: Benimle istişare yapılmadı

Son Dakika Dünya Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan, Dağlık Karabağ'daki yenilgiyi medyadan öğrenmiş: Benimle istişare yapılmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (12)

  • Atalay A.: Demekki izahat verilecek kadar bir kiymet i harbiyen yokmus angut ermeni,hocalida yaptiginiz soykirimdan haberin vardi ama. 13 0 Yanıtla
  • anlamayana sivri sinek saz: sana da peşinyanın izah etsin. 13 0 Yanıtla
  • ZATEN: YENİLGİDEN HER NEDENSE KİMSENİN HABERİ OLMUYOR.KULAKLARI SAĞIRMI ACABA.AZERBAYCANI DESTEKLİYORUZ. 11 0 Yanıtla
  • Ali: Azerbaycan Askeri yiginagi artirmali, Ermenilere guven olmaz 11 0 Yanıtla
  • AZERİ: SENİ ZURNANIN SON DELİĞİ OLARAK GÖRMÜŞLERDE ONDAN BEN BİLE SENİ İLK DEFA GÖRDÜM HAYATIMDA... 9 1 Yanıtla
  • Serkan çindemir: Yersen tabi Halkın birlik beraberliğini korumak için bölünmemesi için tabi öyle diycen gercekler malesef acıdır.... 9 0 Yanıtla
  • zavallılar ne yaptıkları belli degil: ya bu sırtlan sürülerine ermenistanı kim kurdu? bunlar degil ülke mağara dahi kurulmaz 8 0 Yanıtla
  • Yorumcu: Kazandık mı kesinlikle hayır. Ermenistan ilekarabağ arasında koridorolacakmış yani karabağ ermenistanın oldu. Nahcivan zaten bizimdi koridor olsa nolur olmasa nolur. Ellerimizle karabağa rus askeri konuşlandırdık bu mu zafer 0 7 Yanıtla
  • gün: anlaşıldı ki böyle bir hareket yapmakla sözleşmeyi tekrar bozacaklar anlamı çıkardım.çünkü bir devletin en yüksek mevkisinin haberi yoksa sıkıntı var dikkatli olmakta fayda var. 6 0 Yanıtla
  • . malatya: Katilsan ne olacakti sanki azerbaycan kazandi zafer allahindir.allahin dedigi olur 1 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • İran devlet televizyonu: İsrail saldırısında İsfahan'daki nükleer tesisler zarar görmedi
    08:17 İran devlet televizyonu: İsrail saldırısında İsfahan'daki nükleer tesisler zarar görmedi

    İsrail günlerdir beklenen misilleme saldırısını gerçekleştirirken, İran'ın birçok nükleer tesisinin bulunduğu İsfahan eyaletini hedef aldı. 3 drone ile gerçekleştirilen saldırı dünyayı tedirgin ederken, İran devlet televizyonu nükleer tesislerde herhangi bir zarar meydana gelmediğini duyurdu.

  • İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı
    07:27 İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı

    İsrail, İran'ın nükleer tesislerinin de bulunduğu İsfahan kentindeki bir hava üssüne saldırı düzenledi. İran kaynakları, bölgede üç patlama sesi duyulduğunu ve İran hava savunmasının bazı insansız hava araçlarını vurduğunu aktardı. İran'ın geçtiğimiz hafta İsrail'e düzenlediği hava saldırısının ardından İsrail'in karşılık vermesi bekleniyordu.

  • İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü
    07:22 İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü

    İran medyasında yer alan haberlere göre, İsfahan şehir merkezinde patlama sesleri duyuldu; birçok şehirde de uçuşlar askıya alındı. İran, Cumartesi günü İsrail’e yönelik füzeler ve insansız hava araçlarıyla (İHA) bir saldırı gerçekleştirmişti. Füze ve İHA’ların neredeyse tamamı ABD, İngiltere ve diğer müttefiklerinin desteğiyle İsrail hava savunma sistemleri tarafından engellendi. Bu saldırı, 1 Nisan’da Suriye’nin başkenti Şam’daki İran Konsolosluğu’na yönelik İsrail saldırısına misilleme niteliğindeydi. Şam’daki İsrail saldırısında üst düzey İranlı komutanlar öldürüldü. İsfahan eyaleti büyük bir hava üssüne, önemli bir füze üretim ve birkaç nükleer tesise ev sahipliği yapıyor.

  • Tokat'ta depremin izleri gün ağarınca ortaya çıktı
    07:18 Tokat'ta depremin izleri gün ağarınca ortaya çıktı

    Tokat'ta 5.6'lık depremin etkisi gün ağarınca ortaya çıktı. Adeta beşik gibi sallanan Sulusaray ilçesinde hasarın boyutu havadan alınan görüntülerle gözler önüne serildi. Görüntülerde çok sayıda binanın yıkıldığı, minarelerin düştüğü görülürken kentteki insanlar sabaha kadar korku dolu bir gece geçirdi.

  • İsrail'den İran'a misilleme saldırısı! İsfahan'ı hedef alan 3 drone imha edildi
    07:14 İsrail'den İran'a misilleme saldırısı! İsfahan'ı hedef alan 3 drone imha edildi

    İsrail, İran'ın 300'e yakın füze ve İHA ile düzenlediği "Gerçek Vaat" operasyonuna misilleme yaptı. İran Devlet Televizyonu hava savunma sistemlerinin devreye girdiğini ve İsfahan'ı hedef alan 3 dronenin havada imha edildiğini açıkladı. İran'da tüm uçuşlar askıya alınırken, yetkililer füze saldırısı olmadığını belirtip, "İsfahan'daki patlamalar hava savunma sistemimizden kaynaklı" ifadelerini kullandı.

  • İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu
    06:58 İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu

    İran'ın İsfahan eyaletinin kuzeydoğusunda bulunan İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyulduğu bildirildi. Patlamanın kaynağı henüz açıklanmadı ve nedeni bilinmiyor.

  • İsrail'in Lübnan'a yönelik beyaz fosfor saldırıları: Siviller yaşadıklarını anlatıyor
    05:22 İsrail'in Lübnan'a yönelik beyaz fosfor saldırıları: Siviller yaşadıklarını anlatıyor

    İsrail 7 Ekim’den bu yana Lübnan’ın güney sınırında, Hizbullah hedeflerine karşı beyaz fosfor kullandığını kabul ediyor.


Advertisement