Hocalı Katliamı Moskova'da Siyah Balonlarla Anıldı - Son Dakika
Dünya

Hocalı Katliamı Moskova'da Siyah Balonlarla Anıldı

Hocalı Katliamı Moskova\'da Siyah Balonlarla Anıldı

Azerbaycan'ın Hocalı kentinde Ermeni askerleri tarafından Azerilere karşı gerçekleştirilen soykırımın 20.yıldönümü, Rusya'da törenlerle anıldı.

28.02.2012 21:20

Azerbaycan'ın Hocalı kentinde Ermeni askerleri tarafından Azerilere karşı gerçekleştirilen soykırımın 20. yıldönümü, Rusya'da törenlerle anıldı.

Rusya Azeri Gençler Birliği AMOR'un öncülüğünde ve Azerbaycan Büyükelçiliği'nin desteği ile düzenlenen Hocalı soykırımı kurbanlarını anma törenine aralarında bilim adamları, tarihçiler ve öğretim görevlilerinin de bulunduğu yaklaşık bin kişi katıldı.

Ukrayna Otelinde düzenlenen anma töreni öncesinde AMOR üyesi gençler, Başbakanlık binası önünde Hocalı kurbanlarını simgeleyen 631 siyah balonu havaya uçurdu. Hocalı soykırımına konu alan bir filmin izlenimi ile başlayan törende konuşma yapan Azerbaycan'ın Rusya'daki Büyükelçisi Polat Bülbüloğlu, Leyla Aliyeva'ya Hocalı soykırımın tüm dünyada tanınması için yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkürlerini sunarken, Hocalı faciasıyla ile ilgili detaylı bilgi verdi.

Toplantı bitiminde açıklamada bulunan Rusya'nın ünlü askeri uzmanlarından Vladimir Yevseyev, "Tabii ki Hocalı faciası dolayısıyla tüm sorumluluğu Ermeni tarafına yüklemek çok kolay. Ama arada bir savaş söz konusuysa her iki tarafın sorumluluk üstlenmesi lazım. Bu trajik olayın gerçekleşmesinde eski SSCB yönetimin rolü çok büyüktür. Ayrıca Bakü ve Sumgayıt'ta Ermenilere karşı gerçekleştirilen saldırılar da bu olayda etkileyici rol oynadı. Ama tüm bu söylediklerim Hocalı'da yaşanan vahşete bahane olamaz.

Bir askeri uzman olarak sivil insanlara karşı böyle acımasız bir saldırının gerçekleştirilmiş olmasını şiddetle kınıyorum" dedi.

Öte yandan, AMOR Başkanı Leyla Aliyeva'nın yoğun program dolayısıyla törene katılamadığı öğrenildi. - MOSKOVA

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Hocalı Katliamı Moskova'da Siyah Balonlarla Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement