İran Cumhurbaşkanı Reisi'den ABD'ye mesaj: Savaş başlatan taraf olmayacağız - Son Dakika
Dünya

İran Cumhurbaşkanı Reisi'den ABD'ye mesaj: Savaş başlatan taraf olmayacağız

İran Cumhurbaşkanı Reisi\'den ABD\'ye mesaj: Savaş başlatan taraf olmayacağız

ABD'nin askeri üssüne düzenlenen saldırının ardından İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, savaş başlatan taraf olmayacaklarını belirtti. Reisi, herhangi bir zorbalığa güçlü bir şekilde yanıt vereceklerini ifade etti.

02.02.2024 17:03  Güncelleme: 17:13

ABD'nin askeri üssüne düzenlenen saldırının ardından iki ülke arasında gerilim yeniden tırmandı. ABD askerlerinin öldüğü saldırı nedeniyle İran'ı suçlarken, Tahran yönetiminden yeni bir açıklama geldi. İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, "Savaş başlatan taraf olmayacağız" dedi. Reisi, öte yandan herhangi bir zorbalığa güçlü bir şekilde yanıt vereceklerini söyledi.

İRAN'DAN ABD'NİN TEHDİTLERİNE CEVAP

ABD'nin İran'a yönelik artan tehditlerine cevap veren Reisi, "Savaş başlatan taraf olmayacağız ancak herhangi bir güç İran'a zorbalık yapmaya kalkarsa İran olarak en güçlü ve pişman olacakları şekilde karşılık veririz." ifadelerini kullandı. İran'a karşı "tehdit" dilinin sonuç vermeyeceğini vurgulayan Reisi, "Geçmişte ne zaman İran ile alakalı konuşsalar tehdit dilini kullanarak 'askeri seçenekler masada' derlerdi. Artık bu sözleri duymuyoruz ve 'İran ile savaş istemiyoruz' şeklinde konuşuyorlar." dedi.

ÜLKESİNİN SAVUNMA GÜCÜNE DİKKAT ÇEKTİ

İran silahlı kuvvetlerinin gerekli güç ve donanıma sahip olduğunu belirten Reisi, "Bugün ülkenin savunma kapasitesi caydırıcı bir güç haline gelmiştir. İran'ın askeri gücü bölgede hiçbir ülke için tehdit oluşturmuyor. Bölge ülkeleri aksine bölgenin istikrar ve güvenliği için bizim askeri gücümüze güvenebilirler." ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Ürdün'ün Suriye sınırına yakın bir bölgede Tower 22 adlı üsse dronlu saldırı düzenlenmişti. ABD, saldırıda 3 askerin hayatını kaybettiğini, 25 askerin de yaralandığını duyurmuştu. İran'ı işaret eden ABD Başkanı Joe Biden, saldırının İran destekli radikal militan gruplar tarafından gerçekleştirildiğini aktarmıştı. Tahran yönetimi ise saldırıyla ilgili herhangi bir bağlantılarının olmadığını kaydetmişti.

Son Dakika Dünya İran Cumhurbaşkanı Reisi'den ABD'ye mesaj: Savaş başlatan taraf olmayacağız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • Abdurrahman Genzileli: D.tumuz yemiyoo demiyor da 11 2 Yanıtla
  • Erkan Çaçen: Ne güldüm ne güldüm oğlum sizin büzük yer mi savaş çıkartmaya. 3 1 Yanıtla
  • Ali Cesur: Ermeniye yardım eder Pakistan'a füze atar en büyük "düşmanı" İsraildir Ürdün ırak Suriye Libya Yemen'de karşılık çıkarır sahi senin kıblen neresi 1 0 Yanıtla
  • Hakim ATMACA: Sözde müslüman özü münafığın sesi tarihte savaşçı bi ülke olmadınız ama fitnelik özünüzde mevcut İnşallah yıkılır bu düzeniniz 1 0 Yanıtla
  • İsmail Eker: Dummbuk abd nezaman savaştınki ikinizin dusmanida muslumanlar 1 0 Yanıtla

Advertisement