Işid'den Anbar Operasyonuna Misilleme: 32 Ölü - Son Dakika
Son Dakika Logo

Işid'den Anbar Operasyonuna Misilleme: 32 Ölü

Işid\'den Anbar Operasyonuna Misilleme: 32 Ölü
22.07.2015 11:42

Irak'ta IŞİD ile Şii militanların destek verdiği ordu arasındaki çatışmalar devam ederken intihar saldırıları da sürüyor.

Irak'ta IŞİD ile Şii militanların destek verdiği ordu arasındaki çatışmalar devam ederken intihar saldırıları da sürüyor.

Sünni aşiretlerin bir kısmının da desteğini alan Irak ordusu, IŞİD'e karşı Anbar bölgesinde operasyon başlattı. Bölgede sert çatışmalar yaşanırken ülkenin çeşitli yerlerine intihar saldırıları düzenlendi.

Başkent Bağdat, Tarmiyah ve Mandali'yi hedef alan bombalı saldırılarda toplam 32 kişi yaşamını yitirdi. Kanlı eylemlerin ardından bir duyuru yapan IŞİD, 16 kişinin öldüğü Bağdat'a yapılan saldırıyı üstlendi. Şii nüfusun yaşadığı bölgelerin hedef alındığı saldırılarda 48 kişi de yaralandı.

Bölgede bir süre önce kaybolan Amerika Birleşik Devletleri'ne ait insansız hava uçağının ise enkazı bulundu. Pentagon izleme görevinden dönerken düşen İHA ile ilgili soruşturma açıldığını duyurdu.

Yazar:

Etiketler: Gönderildi: 22 Temmuz 2015

İzlenme oranı: 0.0

Oylar: 0

Kaynak: Euronews.com

Son Dakika Dünya Işid'den Anbar Operasyonuna Misilleme: 32 Ölü - Son Dakika


Advertisement