İzmir'de 57 düzensiz göçmen yakalandı - Son Dakika
Dünya

İzmir'de 57 düzensiz göçmen yakalandı

İzmir\'de 57 düzensiz göçmen yakalandı

İzmir'in Çeşme, Dikili ve Foça ilçelerinde, yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmaya çalışan 57 düzensiz göçmen yakalandı. Sahil Güvenlik ekipleri, Çeşme ve Dikili ilçelerinde lastik botlarda bulunan 41 göçmeni kurtardı. Foça ilçesi açıklarında ise 16 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne gönderildi.

24.08.2023 20:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla açıklarında, Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına itilen yelkenli tekne ve lastik botlardaki 140 düzensiz göçmen kurtarıldı, yasa dışı yollardan fiber tekne ile yurt dışına çıkmaya çalışan 16 göçmen yakalandı.

Sahil Güvenlik Komutanlığının internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Bodrum ve Dalaman ilçeleri açıklarında farklı zamanlarda yelkenli tekne ve lastik botlarda bir grup düzensiz göçmen olduğu bilgisi üzerine bölgeye Sahil Güvenlik gemisi görevlendirildi.

Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına geri itilen yelkenli tekne ve lastik botlardaki toplam 140 düzensiz göçmen kurtarıldı. Dalaman açıklarındaki düzensiz göçmenlerin bulunduğu lastik bot içerisinde, ülkeyi yasa dışı yollarla terk etmeye çalışan 2 vatandaş de yakalandı.

Marmaris ilçesi açıklarında hareketli fiber teknede bir grup düzensiz göçmen tespit edildi.

Harekete geçen Sahil Güvenlik ekipleri, durdurdukları fiber teknede 16 düzensiz göçmeni yakaladı.

Düzensiz göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya İzmir'de 57 düzensiz göçmen yakalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement