Kırgızistan'da Kurban Bayramı Kutlanıyor - Son Dakika
Dünya

Kırgızistan'da Kurban Bayramı Kutlanıyor

Kırgızistan\'da Kurban Bayramı Kutlanıyor

Kırgızistan'da Kurban Bayramı kutlaması, bugün kılınan bayram namazıyla başladı.

26.10.2012 12:40

Kırgızistan'da Kurban Bayramı kutlaması, bugün kılınan bayram namazıyla başladı. Namaza katılmak üzere binlerce kişi başkent Bişkek'te yer alan Ala-Too meydanına akın etti.Bayram namazına katılan ve kutlama konuşmalarını yapan Kırgızistan Meclis Başkanı Asılbek Ceenbekov, Bişkek Belediye Başkanı İsa Ömürkulov, Müslümanların Kurban Bayramı'nı tebrik ederek, barış ve huzur içerisinde yaşamalarını diledi.

Kırgızistan Müftüsü Rahmatullo Hac Egemberdiyev tarafından kıldırılan namaz sonrası müftü basına yaptığı açıklamada, Kırgızistan Müslümanları adına Türk halkının Kurban Bayramı'nı tebrik ederek selam ve sevgiler yolladıklarını bildirdi. Müftü, "Allah bugünkü namazlarımızı, kurbanlarımızı kabul etsin. İki ülke arasında dostluk ve arkadaşlık, kardeşlik duyguları güçlensin" dedi.

Bu arada bayramın bir gün öncesi yerel siteler ve televizyon kanalları aracılığı ile kutlama mesajı veren Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev'in bayram namazını memleketi Araşan köyündeki camide kıldığı belirtildi.

Namazın ardından dualar edilip kurbanlar kesildi. Kendisi Türkiye vatandaşı olan ancak Kırgızistan'da yaşayan Ahmet Koçak, ailesi ile birlikte kurban kesti. Anavatanı olan Kırgızistan'dan Türk aleminin bayramını kutlayan Koçak, bayram kutlamasında Türkiye ile Kırgızistan arasında pek bir farkın olmadığını belirterek şunları söyledi: "Kutlama bayram namazıyla başlıyor. Ailemizden uzak olduğumuz için arkadaşlarımız aile gibi oldu. Onlarla bayramlaşıyoruz."

Koçak, kesilen kurbanları kimsesiz çocuklara ve yaşlılara dağıtacaklarını ifade etti. - BİŞKEK

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Kırgızistan'da Kurban Bayramı Kutlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement