Kosova'da Anayasa Mahkemesi Siyasi Çıkmaza Son Verilmesi İçin Toplanıyor - Son Dakika
Dünya

Kosova'da Anayasa Mahkemesi Siyasi Çıkmaza Son Verilmesi İçin Toplanıyor

Kosova\'da Anayasa Mahkemesi Siyasi Çıkmaza Son Verilmesi İçin Toplanıyor

Kosova’da 2 ay devam etmekte olan siyasi çıkmaza son verilmesi için yarın Priştine’de Kosova Anayasa Mahkemesi’nin oturumu düzenlenecek.

20.08.2014 18:46

Kosova'da 2 ay devam etmekte olan siyasi çıkmaza son verilmesi için yarın Priştine'de Kosova Anayasa Mahkemesi'nin oturumu düzenlenecek.

Kosova Demokratik Partisi PDK ile Vetëvendosje Hareketi tarafından desteklenen LDK-AAK- Nisma koalisyonu yarın Kosova Anayasa Mahkemesi'nde düzenlenecek celsede Kosova Meclis Başkanı'nın seçilmesiyle ilgili olarak PDK'nın itirazı hakkında iddia ve karşı iddialarda bulunacak. Parlamento seçimlerinden sonra ilk kez 17 Temmuz tarihinde toplanan Kosova Meclisinde başkanın seçilmesine itiraz eden PDK'nin şikayeti üzerine toplanacak olan Kosova Anayasa Mahkemesi, iki tarafın argümanlarını dinleyecek. PDK'nın itirazı üzerine Anayasa Mahkemesi, Kosova Meclis Başkanı görevine seçilen ana muhalefet partisi LDK lideri İsa Mustafa'nın görevini askıya almıştı. Anayasa Mahkemesi'nin yarın yapılacak celsesinde PDK, Anayasa Hukuku profesörü Arsim Bajrami, LDK-AAK-Nisma koalisyonu milletvekili Vjosa Osmani, Vetëvendosje Hareketi de Albulena Haxhiu tarafından temsil edilecek.

Anayasa Mahkemesi'nin yarınki oturumunda PDK'nın, 17 Temmuz tarihinde İsa Mustafa'nın Kosova Meclis Başkanı görevine seçilmesini yasa dışı olarak nitelemesi, muhalefet koalisyonun da meclis başkanın seçilmesini savunması bekleniyor.

Kosova Anayasa Mahkemesi'nin vereceği karar ile ülkeyi, içinde bulunduğu siyasi çıkmazdan kurtarması ve 8 Haziran tarihinde düzenlenen parlamento seçimlerinin ardından kurumların oluşturulmasına katkı sağlaması bekleniyor. Kosova Anayasa Mahkemesi kararının tarafları tatmin etmemesi durumunda Kosova'nın olağanüstü seçimlere gitmesinden söz ediliyor. - PRİŞTİNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Kosova'da Anayasa Mahkemesi Siyasi Çıkmaza Son Verilmesi İçin Toplanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement