Kosova'da Türk Partisinden Görkemli İftar Buluşması - Son Dakika
Dünya

Kosova'da Türk Partisinden Görkemli İftar Buluşması

Kosova\'da Türk Partisinden Görkemli İftar Buluşması

Kosova'da 8 Haziran tarihinde düzenlenen erken parlamento seçimlerinden zaferle çıkan KDTP büyük katılımın gerçekleştiği iftar programı düzenledi.

07.07.2014 08:54  Güncelleme: 09:24

Kosova'da 8 Haziran tarihinde düzenlenen erken parlamento seçimlerinden zaferle çıkan Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) büyük katılımın gerçekleştiği iftar programı düzenledi.

KDTP'nin geleneksel iftar yemeğine Kosova'dan üst düzey siyasi yetkililer, Bakan Yardımcıları, Kosovalı Türk milletvekilleri yanı sıra Makedonya'da Bakan ve Türk Demokratik Partisi yetkilileri, Türkiye'nin Priştine Büyüykelçiliği, Kosova'da görev payan Türk Temsil Heyeti Başkanlığı, TİKA, Yunus Emre Kosova-Türkiye Ticaret Odası gibi Türkiye'nin Kosova'daki kurum ile kuruluş temsilcileri, Kosovalı dernek başkanları ile 1500'ün üzerinde partili ve vatandaş katıldı. Partililer ile vatandaşların buluştuğu görkemli iftar yemeğinde bir arada olmanın mutluluğu yaşandı.

KDTP Genel Başkanı ve Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar'ın ev sahipliğinde gerçekleşen gece, okunan ilahilerle başladı. Büyük katılım ve coşku içerisinde geçen iftar programının açılışında konuşan KDTP Genel Başkanı Mahir Yağcılar, yine geleneksel olan iftarda beraber oruçların açılmasını mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Ramazan ayının, buluşma, paylaşma ve ibadet ayı olduğunu kaydeden Mahir Yağcılar, KDTP'ye destek veren Kosova'daki Türk seçmenlere teşekkürlerini ifade ederek, "Bizlere yeniden verdiğiniz güvenden dolayı parti ile şahsım adına teşekkürlerimi ifade etmek isterim. Tek yürek olma zamanı demiştik. Bir olalım KDTP olalım demiştik, sayenizde öyle oldu. Güçlü olduk bölücülere en iyi cevabı verdik. Davayı unutup hedefe ulaşmak için tek gaye olarak benimseyenlerin bugünlerde ne durumda olduklarının çok iyi görüyorsunuz. Bizler zaferi alanlar olarak mücadele ve hizmet yolunda devam ediyoruz. Destek oldunuz ve en iyi cevabı siz verdiniz. İki partiye lüksümüz yoktur. Oylarımız bölücülere yoktur dediniz. Bölücüleri sandığa gömdünüz. Partimizi güçlü kıldık, toplumumuza tekrar huzur getirdik" ifadelerini kullandı.

Kosova'da meclisin kurulmasına yönelik gelişmelere de değinen Yağcılar, Kosova'nın geleceğini düşünerek, her siyasi oluşumla işbirliğine gideceklerini belirtti. Kosova İslam Birliği Başkanı Naim Tërnava da iftar gecesinde yaptığı konuşmada, Kosova'da 625 yıldan bu yana Ramazan ayının kutlandığını ve oruç tutulduğunu anımsatarak, 625 senedir Kosova'da ezan sesinin susmadığını ve nazma kılındığına vurgu yaptı. Balkan Ülkerlinin olduğu gibi Kosova'nın da farklı tarihi aşamalardan geçtiğine işaret eden Kosova Müftüsü Tërnava, Ramazan'ın birleştirici, paylaştırıcı özelliğine değindi. Birlik ve beraberliğin sergilendiği iftar buluşması, ilahilerin okunması ile sona erdi. - PRİZREN

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Kosova'da Türk Partisinden Görkemli İftar Buluşması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement