Le Figaro'ya Göre, Türkiye İthalatını Yüzde 10 Azaltmalı - Son Dakika
Dünya

Le Figaro'ya Göre, Türkiye İthalatını Yüzde 10 Azaltmalı

Le Figaro\'ya Göre, Türkiye İthalatını Yüzde 10 Azaltmalı

Türkiye'nin de üyesi bulunduğu G20 grubu Maliye Bakanlarının bu hafta sonunda Sydney'de yaptıkları toplantıda yükselen piyasaları olumsuz etkileyen türbülansların "başlıca" konuyu oluşturduğuna dikkat çekilirken yükselen ülkelerdeki istikrasızlığın G-20'yi kaygılandırdığı değerlendirmeleri yapılıyor.

23.02.2014 13:03

Türkiye'nin de üyesi bulunduğu G20 grubu Maliye Bakanlarının bu hafta sonunda Sydney'de yaptıkları toplantıda yükselen piyasaları olumsuz etkileyen türbülansların "başlıca" konuyu oluşturduğuna dikkat çekilirken yükselen ülkelerdeki istikrasızlığın G-20'yi kaygılandırdığı değerlendirmeleri yapılıyor. Bu arada, Türkiye gibi zorluklar yaşanan ülkelerin ithalatını yüzde 10 azaltmaları isteniyor.

Fransız Le Figaro gazetesi, G20 Maliye Bakanları toplantısında yükselen piyasalarda yaşanan sorunların küresel toparlamayı raydan çıkartıp çıkartmayacağı sorusuna yanıt arandığını anlattığı haberinde G20 grubuna üye 10 yükselen ülkenin pratikte tümümün krizden etkilendiğini belirtirken de Türkiye ve Endonezya'da merkez bankalarının büyüme riske atılsa da faiz oranlarını artırmak zorunda kaldıklarına dikkat çekiliyor.

Haberde değerlendirmelerine de yer verilen Natixis'in baş iktisatçısı Patrick Artus, "en çok etkilenen beş büyük yükselen piyasası" olarak gösterilen Brezilya, Hindistan, Türkiye, Güney Afrika ve Endonezya'nın "ithalatını yüzde 10 oranında azaltmaları gerektiğini" düşünüyor.

Bunun da uluslararası ticarette yüzde 5'lik bir düşüşe yol açacağını söyleyen Artus, bu ülkelerde para birimlerinin değer kaybetmesi ile yabancı yatırımcılara sağlanan gelirlerde önemli bir düşüş meydana geleceğini de söylüyor.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya Le Figaro'ya Göre, Türkiye İthalatını Yüzde 10 Azaltmalı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement