Liderler İş Dünyasının Temsilcileri ile Buluştu - Son Dakika
Dünya

Liderler İş Dünyasının Temsilcileri ile Buluştu

Liderler İş Dünyasının Temsilcileri ile Buluştu

BRICS ülkelerinin siyasi liderleri ve iş dünyasının önde gelen temsilcileri Durban'daki sabah kahvaltısında bir araya geldi.

27.03.2013 11:45  Güncelleme: 11:54

Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika Cumhuriyeti'nin oluşturduğu BRICS ülkelerinin siyasi liderleri ve iş dünyasının önde gelen temsilcileri Durban'daki sabah kahvaltısında bir araya geldi.

Sabah erken saatlerde düzenlenen toplantıda Brezilya Devlet Başkanı Dilma Roussef, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Hindistan Başbakanı'nı temsilen Ticaret ve Sanayi Bakanı Anand Şarma, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ve Güney Afrika Cumhurbaşkanı Jacob Zuma birer konuşma yaptılar.

Konuşmalarda, BRICS ülkelerinin ekonomik potansiyelleri ve işbirliği alanlarında daha etkin ortaklıkların oluşturulmasının önemine değinildi.

Bu arad Güney Afrika Cumhurbaşkanı Zuma, üye ülkeler arasında bir BRICS İş Konseyi'nin oluşturulacağını açıkladı.

Toplantının ilerleyen bölümlerinde, BRICS İş Forumu'na katılan iş dünyası temsilcilerinin liderlere, forumun sonucuna ilişkin bir rapor sunması bekleniyor. Raporda, alt yapı, madencilik, tarım, finans ve enerji alanlarında üye ülkeler arasınndaki işbirliğinin güçlendirilmesine yönelik tavsiyelerin yer alacağı belirtiliyor.

Dünya Bankası verilerine göre, Batı ekonomilerini vuran ekonomik krizin etkilerini sürdürdüğünü bir dönemde BRICS ülkeleri, küresel ekonomik büyümenin yüzde 50'den fazlasını sağlıyor.

Küresel ekonomik büyümedeki payını her geçen gün artıran BRICS, küresel satın alma gücünün yüzde 27'sini, dünya iş gücünün de yüzde 45'ini oluşturuyor. - DURBAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Liderler İş Dünyasının Temsilcileri ile Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement