Macarlar Yunus Emre İlahilerine Hayran Kaldı - Son Dakika
Dünya

Macarlar Yunus Emre İlahilerine Hayran Kaldı

Macarlar Yunus Emre İlahilerine Hayran Kaldı

Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı etkinlikleri kapsamında düzenlenen Yunus Emre İlahileri Gecesi Macar halkı tarafından büyük ilgi gördü.

01.06.2014 09:48

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı etkinlikleri kapsamında düzenlenen Yunus Emre İlahileri Gecesi Macar halkı tarafından büyük ilgi gördü.

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı etkinlikleri kapsamında Uluslararası Kalkınma ve İşbirliği Derneği (UKİD) Başkanı Musa Serdar Çelebi ile birlikte organize edilen Yunus Emre İlahileri Gecesi, Budapeşte Kongre Merkezi'nde düzenlendi. 11 kişiden oluşan İstanbul Meydan İlahi Grubu tarafından icra edilen konsere, Türkiye'nin Macaristan Büyükelçisi Şakir Fakılı, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, Dış Türkler ve Akraba Toplulukları Macaristan Delegesi Suat Karakuş, Macaristan Türk-Macar Ticaret Odası Genel Sekreteri Fadıl Başar olmak üzere yaklaşık 200 kişi katıldı.

Yaklaşık 1,5 saat süren ilahi konserinde Yunus Emre'ye ait olan ilahiler seslendirilirken, ilahi eşliğinde zikir yapıldı. Konserin sonunda seyirciler ilahi grubunu ayakta alkışlarken, Macar izleyiciler konserden çok etkilendiklerini, adeta huzur bulduklarını söylediler. Büyükelçi Şakir Fakılı yaptığı açıklamada, "Gerçekten çok etkileyici bir konserdi. Ülkemizin tanıtımı açısından çok yararlı oldu. Seyirci de çok heyecanlıydı hakikatten büyük ilgi gösterdi. Bence güzel bir etkinlik oldu düzenleyenlere çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

UKİD Başkanı Musa Serdar Çelebi, Budapeşte'deki Yunus Emre Buluşması, Eskişehir Valiliği ve Uluslararası Kalkınma ve İşbirliği Derneği'nin müşterek bir çalışmasıyla, amacının insanlara sevgiyi, saygıyı, birlikte yaşama şuurunu yıllarca aşılamış olan Yunus Emre'yi anlamak ve anlatmak üzerine yapılmış bir çalışma olduğunu söyledi. Çelebi, "Biz dünyaya Yunus'u anlatamadık. Mevlana'yı kısman anlattık. Geçen hafta Berlin'de, bu hafta Budapeşte'de Yunus Emre Buluşmaları yoluyla çalışmalara devam ediyoruz. Amacımız Yunus felsefesini herkese anlatmaya çalışmak" ifadesinde bulundu.

Dış Türkler ve Akraba Topluluklar Macaristan Delegesi Suat Karakuş ise konserin gerçekten çok başarılı olduğunu, Macar seyircilerin konserin ardından kendisini tebrik ettiklerini kaydetti. - BUDAPEŞTE

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Macarlar Yunus Emre İlahilerine Hayran Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement