İran'da vince asılarak idam edilen protestocuyu film gibi izlediler - Son Dakika
Dünya

İran'da vince asılarak idam edilen protestocuyu film gibi izlediler

Mahsa Amini'nin öldürülmesinin ardından karışan İran'da olaylar sürüyor. Eylemcilere karşı daha da sertleştiren rejim bir kişiyi vinçle asarak idam etti. O anların görüntüsü ise sosyal medyanın gündemine oturdu.

12.12.2022 21:21  Güncelleme: 23:19

İran'ın başkenti Tahran'da başörtü kurallarına uymadığı gerekçesiyle "Ahlak Polisleri" tarafından gözaltına alındıktan sonra hayatını kaybeden Mahsa Amini için düzenlenen protestolar aylardır devam ediyor. Özellikle kadınların öne çıktığı eylemlere erkekler de destek verirken ülkeden şimdi de idamların görüntüsü gelmeye başladı.

VİNÇLE İDAM EDİLDİ

Sosyal medyada gündem olan görüntüde, bir protestocunun asılarak idam edildiği anlar yer aldı. Kameraya yansıyan o anlarda ise şahsın bağlı olduğu ip yüzünden sallanması dikkat çekti.

İLK İDAM GEÇEN HAFTA GERÇEKLEŞTİ

Öte yandan gösterilere katılan tutuklulardan bir kişi geçtiğimiz günlerde idam edildi. Kayıtlara bir ilk olarak geçen idam ülke çapında büyük tepki topladı. İran Ceza Kanunu'na göre, "kamu düzenini bozmak, bozgunculuk yapmak ve devlete karşı savaş açmak" gibi suçları işleyenler idam istemiyle yargılanıyor.

İran\'da vince asılarak idam edilen protestocuyu film gibi izlediler

Son Dakika Dünya İran'da vince asılarak idam edilen protestocuyu film gibi izlediler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • Hakim ATMACA: Temenim o mollaları vinçlerde asılı görmek 47 16 Yanıtla
  • Necati Kaya: Nasıl bir karanlıktir bu. Çocuklarin tecavuzu,gunubirlik sozde nikahlar,ortacag yasantisini halka dayatma ,yaşam kılık kıyafet ve ahlak açısından tam bir ilkellik ,buna karşı çıkan ulke insanlarını katleden bir ahlâksız zihniyet. Allah cezanızı versin. 32 16 Yanıtla
  • ZEHRA YİGİT: Allah'a savaş açmak iddiasıyla oldu Meşhed'deki idam.Mollalar kendini Allah'a eşitliyor.Lütfen eksik yazmayın. 6 13 Yanıtla

Advertisement