New York'ta 'Orıent Express' Havası - Son Dakika
Dünya

New York'ta 'Orıent Express' Havası

New York\'ta \'Orıent Express\' Havası

New York Turizm ve Kültür Ataşeliği'nin girişimiyle, piyanist Ayşegül Durakoğlu'nun Lincoln Center'da, Frederick P.Rose The Allen Konser Salonu'nda verdiği ve 'Orient Express Treni'nin Paris'ten, İstanbul'a uzanan öyküsünü ve müziklerini içeren...

03.06.2012 11:41

New York Turizm ve Kültür Ataşeliği'nin girişimiyle, piyanist Ayşegül Durakoğlu'nun Lincoln Center'da, Frederick P. Rose The Allen Konser Salonu'nda verdiği ve 'Orient Express Treni'nin Paris'ten, İstanbul'a uzanan öyküsünü ve müziklerini içeren 'Müzikal Bir Yolculuk' adlı konser büyük beğeni kazandı.

Sunumunu Anthony P. Pennino'nun yaptığı konserde, günümüzden 123 yıl önce Paris'ten İstanbul'a gitmek için ilk seferini yapılan Orient Express'in heyecan, gizem, serüven ve müzik dolu yolculuğu, piyano sanatçısı Ayşegül Durakoğlu, Musica Mundana Toplulugu, klarnet sanatçısı İsmail Lumanovski, ve Mezzo Soprano Serap Çifti eşliğinde New York'a yansıdı.

The Allen Konser Salonu'nun, ünlü Central Park ve New York manzarası ile örtüşen konserde, Orient Express Treni'nin, İstanbul-Paris arasında durak noktaları olan Bükreş, Budapeste, Viyana gibi kentlerde karşılanışı Giuseppe Donizetti, Bela Bartok, Monti, Franz Liszt, Franz Lehar, Claude Debussy, Eric Satie, Stravinsky, Piazzolla'nın izleyicilere aktarıldı. Osmanlı eserlerinin yanı sıra, Cemal Reşit Rey'in 'Katibim' adli eserinin de seslendirildiği 'Müzikal Bir Yolculuk' konseri izleyicilerden yoğun alkış aldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya New York'ta 'Orıent Express' Havası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement