Obama, Merkel ve Monti ile Avrupa'daki Ekonomik Koşulları Görüştü - Son Dakika
Son Dakika Logo

Obama, Merkel ve Monti ile Avrupa'daki Ekonomik Koşulları Görüştü

Obama, Merkel ve Monti ile Avrupa\'daki Ekonomik Koşulları Görüştü
06.06.2012 22:18

ABD Başkanı Barack Obama, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve İtalya Başbakanı Mario Monti ile ayrı ayrı telefon görüşmeleri yaparak, Avrupa'daki ekonomi koşulları ele aldı.

ABD Başkanı Barack Obama, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve İtalya Başbakanı Mario Monti ile ayrı ayrı telefon görüşmeleri yaparak, Avrupa'daki ekonomi koşulları ele aldı.

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Obama'nın, Merkel ve Monti ile yaptığı görüşmeler, geçen ay Camp David'deki G-8 zirvesinde Avrupalı muhataplarıyla gerçekleştirdiği yakın istişarelerinin devamı niteliğini taşıyor.

Telefon görüşmesinde 3 lider, Avro Bölgesi'nin dayanıklılığının, Avrupa ve dünya genelindeki büyümenin güçlendirilmesine yönelik adımların önemi üzerinde mutabık kaldı.

Liderler, 18-19 Haziran'da Meksika'da yapılacak G-20 zirvesinin hazırlıkları kapsamında temas halinde kalmayı sürdürmeyi de kararlaştırdı.

Muhabir: Mehmet Toroğlu

Yayıncı: Tarkan Demir - WASHINGTON

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Obama, Merkel ve Monti ile Avrupa'daki Ekonomik Koşulları Görüştü - Son Dakika


Advertisement