Papa'dan dikkat çeken ''göçmen" mesajı! Hz. İsa'dan örnek verip Avrupa'ya çağrı yaptı - Son Dakika
Dünya

Papa'dan dikkat çeken ''göçmen" mesajı! Hz. İsa'dan örnek verip Avrupa'ya çağrı yaptı

Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus, Fransa'daki ziyareti sırasında göç konusunda Avrupalı liderlere sorumluluk çağrısı yaptı. Papa, Hz. İsa'nın yoksullara yardım ettiğini hatırlatarak, yoksulların bir sayıdan ibaret olmadığını ve kardeş gibi muamele görmeleri gerektiğini ifade etti.

23.09.2023 13:51  Güncelleme: 13:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Papa Francis, Fransa'nın güney şehri Marsilya'daki bir ziyareti sırasında Avrupa ülkelerinden göçmenlere karşı daha fazla hoşgörü göstermelerini istedi.

Papa Franciscus, Fransa'nın güneyindeki Marsilya kentine gerçekleştirdiği 2 günlük ziyaretinin son gününde Akdeniz bölgesinin dört bir yanından gelen 140 piskopos ve gencin katıldığı Akdeniz Toplantıları kapsamında konuştu.

"ONLARI HOŞ KARŞILAMALIYIZ"

Papa Franciscus, Hz. İsa'nın yoksullara yardım ettiğini hatırlatarak, yoksulların bir sayıdan ibaret olmadığını ve kardeş gibi muamele görmeleri gerektiğini anlattı. Akdeniz'deki göçmenleri kasteden Papa Franciscus, "Onları hoş karşılamalıyız, saklamamalıyız, entegre etmeliyiz, onlardan kurtulmamalıyız." dedi. Papa Franciscus, göç konusunda Avrupa'yı sorumluluğa çağırarak, göçmenlerin korunmasını istedi.

Papa Francis'ten Avrupa ülkelerine göçmenlere karşı daha fazla hoşgörü çağrısı

"AKDENİZ, İÇİNDE KÜRESEL BİR KARDEŞLİK ÇAĞRISI BARINDIRIYOR"

Akdeniz'in biyoçeşitlilik açısından zengin olduğuna değinen Papa Franciscus, "Akdeniz dünyanın aynasıdır. (Akdeniz) İçinde küresel bir kardeşlik çağrısı barındırıyor." diye konuştu. Papa Franciscus, Marsilya'nın çok kültürlü bir geleneğe sahip olduğunu belirterek, "Marsilya bize, zorluğa rağmen birlikte geçinmenin mümkün olduğunu gösteriyor." ifadesini kullandı.

MACRON İLE GÖRÜŞTÜ

Daha sonra Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Papa Franciscus, ikili görüşme için Marsilya'da bir araya geldi. Katoliklerin ruhani lideri bugün aynı kentte Velodrome Stadyumu'nda 60 bin kişinin katılacağı ayini yönetecek.

Papa Francis'ten Avrupa ülkelerine göçmenlere karşı daha fazla hoşgörü çağrısı

"AKDENİZ KOCA BİR MEZARLIĞA DÖNÜŞTÜ"

Öte yandan Papa Franciscus, önceki gün denizde hayatını kaybeden göçmen ve denizciler için yapılan anıtı ziyaret etti.

Marsilya'da savaş, yoksulluk ve doğal afetlerden kaçarak daha iyi bir gelecek arayışıyla Akdeniz'den geçmeye çalışan göçmenlere ilişkin konuşma yapan Papa Franciscus, "Karşımızda bulunan deniz, hayat kaynağı ve aynı zamanda ölüme neden olan gemi kazalarının trajedisini çağrıştırıyor. Bu muhteşem deniz (Akdeniz) koca bir mezarlığa dönüştü." değerlendirmesinde bulundu.

Papa\'dan dikkat çeken \'\'göçmen" mesajı! Hz. İsa\'dan örnek verip Avrupa\'ya çağrı yaptı

Son Dakika Dünya Papa'dan dikkat çeken ''göçmen' mesajı! Hz. İsa'dan örnek verip Avrupa'ya çağrı yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement