Amerika'nın Türkiye Eski Büyükelçisi Ricciardone Rektör Oldu - Son Dakika
Dünya

Amerika'nın Türkiye Eski Büyükelçisi Ricciardone Rektör Oldu

Amerika\'nın Türkiye Eski Büyükelçisi Ricciardone Rektör Oldu

Mısır'ın en prestijli üniversitesi olarak bilinen Amerikan Üniversitesi rektörlüğüne, Amerika'nın Türkiye eski büyükelçisi Francis J. Ricciardone'nin atandığı öğrenildi.

06.03.2016 16:08  Güncelleme: 16:46

Amerika'nın Türkiye eski büyükelçisi Francis J. Ricciardone'nin Mısır Amerikan Üniversitesi Rektörlüğüne atandığı bildirildi.

MISIR'IN EN PRESTİJLİ ÜNİVERSİTESİ

Mısır'ın en prestijli üniversitesi olarak bilinen Amerikan Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada, Ricciardone'nin Üniversite'nin 12'nci Rektörü olarak önümüzdeki Haziran ayı başında göreve başlayacağı duyuruldu.

MISIR BÜYÜKELÇİLİĞİ YAPMIŞTI

Halen ABD'deki Atlantik Konseyi'ne bağlı Refik Hariri Merkezi'nin başkanlığını yapan Ricciardone, 2005-2008 yılları arasında ABD'nin Mısır büyükelçiliği görevinde bulunmuştu.

TÜRKİYE BÜYÜKELÇİLİĞİ GÖREVİNDE BULUNDU

Ricciardone, 2009-2010 arasında ABD'nin Afganistan büyükelçiliği, 2011-2014 yılları arasında ise Türkiye büyükelçiliği görevlerinde bulundu.

OY BİRLİĞİYLE SEÇİLDİ

Ricciardone'nin Üniversite Mütevelli Heyeti tarafından oy birliğiyle seçildiği öğrenildi. Yeni rektör ile ilgili çalışmaların 2015 yılında başladığı ve seçimi konusunda öğretim görevlileri, öğrenciler, üniversite çalışanları ve üniversite mezunlarının da görüşlerinin alındığı belirtildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Amerika'nın Türkiye Eski Büyükelçisi Ricciardone Rektör Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • ANTİ AKP: KAHRAMAN TÜRK ASKERİNİ BERTARAF EDERSEN ELİNİ KOLUNU BAĞLARSAN SİVİL DARBE YAPARSAN ONDAN SONRA İŞTE BÖYLE NE İDİDÜĞÜ BELİRSİZ ÜÇ KURUŞLUK ADAMLAR İÇ VE DIŞ MİHRAKLAR SAĞDAN SOLDAN ÇIKARAK SALDIRMAK SURETİYLE DÜNYAYA NAM SALMIŞ KAHRAMAN ORDUMUZA KAHRAMAN MİLLETİMİZE BAYRAĞIMIZA DEMOKRASİMİZE CUMHURİYETİMİZE KUTSAL TOPRAKLARIMIZA EL VE DİL UZATMA CÜRETİNDE BULUNMAYI KENDİLERİNE HAK VE REVA OLARAK GÖRMEKTEDİRLER... 0 1 Yanıtla
  • ÖTÜKEN: Mısır da yine dengeler ile oynanacak demek ki 1 0 Yanıtla
  • ABDULLA H: Rektör seçildin.İnşallah iyi işler yaparsın. 0 1 Yanıtla
  • ANTİ AKP: ORTADOĞU DAN GÖÇ EDEN İNSANLARA BURADA OY KULLANDIRACAKLAR TAKİ BAŞKANLIĞI ELDE EDENE KADAR İLAVETEN BİR DE ÜSTÜNE ÜSTLÜK HAMİLE KALIP ÇOCUK DOĞURACAKLAR İLAVETEN ÇIKACAK OLAN İÇ SAVAŞTA HARAP VE BİTAP DÜŞMÜŞ YANMIŞ YIKILMIŞ ESTETİK GÖRÜNÜMÜ DARMADUMAN HEDER OLMUŞ BİR VAZİYETTE OLACAK OLAN NÜFUSU VE GİDERİ İKİYE KATLANMIŞ YENİ TÜRKİYE AYRICA BU GİDERLERİN VE AĞIR YÜKÜN FATURASI MİLLETE KESİLECEK YAPTIKLARINIZLA MUTLU OLUN ESERİNİZLE ÖĞÜNÜN YENİ TÜRKİYE NİN ESTETİK İÇ VE DIŞ MİMARLARI... 0 0 Yanıtla
  • yibo: CHP NİN ARKASINDA DHKPC VAR...HDP NİN ARKASINDA PKK VAR...BUNLAR HAİNLERE TERÖRİST DEMİYORLAR. EYYY VATANDAŞ BUNLARI İYİ TANI , BUNLAR GEZİZEKALILAR.... 0 0 Yanıtla
  • xxx: BİRAZ DAHA ZORLASA YÖK'E BAŞKAN OLACAKTI 0 0 Yanıtla

Advertisement