Roma'da Julio Sezar'ın öldürüldüğü meydan halka açıldı - Son Dakika
Dünya

Roma'da Julio Sezar'ın öldürüldüğü meydan halka açıldı

Roma'da bulunan ve Jül Sezar'ın öldürüldüğü Largo Argentina meydanı, İtalyan moda evi Bulgari tarafından finanse edilen bir proje sayesinde ziyaretçilere açıldı. Tapınakların yer seviyesinde görülebileceği alanda, sokak kedileri için de bir sığınak bulunuyor. Ziyaretçiler, Caesar'ın arkadaşı Brutus'u katilleri arasında görerek söylediği ünlü sözün söylendiği yere yakın olan alana 5 euro ödeme yaparak girebilecekler.

21.06.2023 11:47

Roma diktatörü Julius Caesar'ın M.Ö. 44 yılında Mart ayının 15'inde, bir grup mutsuz senatör tarafından bıçaklanarak öldürüldüğü meydan müze olarak halkın hizmetine sunuldu.

SOKAK SEVİYESİNİN ALTINDAYDI

Sezar, başkentin kalbinde yer alan ve dört tapınağın kalıntılarına ev sahipliği yapan Largo Argentina meydanında hayatını kaybetti. Tüm bu tapınaklar bugüne dek sokak seviyesinin altında bulunuyordu ve ziyaretçiler, sadece yoğun bir yol kavşağına yakın engellerin ardından görebiliyordu.

Roma'da Julio Sezar'ın öldürüldüğü meydan halka açıldı

ARTIK İNCELEYEBİLECEKLER

Artık, Salı gününden itibaren, ziyaretçiler bu tapınakları yer seviyesinde, yürüyüş yolu üzerinde dolaşarak yakından inceleyebilecekler. Bu proje, 1920'lerde Roma'da gerçekleştirilen inşaat çalışmaları sırasında ilk kez keşfedilen ve kazılan bu alanda gerçekleştirilen işlerin finansmanını, İtalyan moda evi Bulgari üstlendi.

Roma'da Julio Sezar'ın öldürüldüğü meydan halka açıldı

SOKAK KEDİLERİ İÇİN SIĞINAK GÖREVİ GÖRÜYOR

Bu alan, günümüzde ayrıca sokak kedileri için bir sığınak görevi görüyor. Caesar'ın arkadaşı Brutus'u katilleri arasında görerek "Sen de mi, Brutus?" sözlerini söylediği yerin yakınında bulunan bu alanı ziyaret etmek isteyenler 5 euro ödeme yapacak.

Roma\'da Julio Sezar\'ın öldürüldüğü meydan halka açıldı

Son Dakika Dünya Roma'da Julio Sezar'ın öldürüldüğü meydan halka açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement