Roma ve Viyana Arasındaki Sınır Gerginliği Tırmanışa Geçti - Son Dakika
Dünya

Roma ve Viyana Arasındaki Sınır Gerginliği Tırmanışa Geçti

Roma ve Viyana Arasındaki Sınır Gerginliği Tırmanışa Geçti

Roma ve Viyana arasında göçmen geçişleri yüzünden sınır gerginliği yaşanıyor. Bu gerginlik, Viyana'nın sınıra çit inşa etmeyi planladığını açıklamasıyla arttı.

27.04.2016 21:57  Güncelleme: 22:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avusturya'nın İtalya sınırındaki Tirol bölgesi polis şefi Helmut Tomac, Tiroler Tageszeitung gazetesine açıklama yaptı. Tomac, açıklamasında Brenner sınırına 400 metrelik çit inşa etmeyi planladıklarını ifade etti. Tomac, İtalya-Avusturya sınırındaki Brenner sınır kapısında 250 polisin görevlendirileceğini ve gerekirse askerlerin de konuşlandırılacağını belirtti.

2 ÜLKE ARASINDAKİ GERGİNLİK, TIRMANIŞA GEÇTİ

İtalya ile Avusturya arasında göçmen geçişleri yüzünden yaşanan sınır gerginliği, Avusturya'nın sınıra çit inşa etmeyi planladığını açıklamasıyla tırmanışa geçti.

AVUSTURYA DAHA ÖNCE DE BRENNER SINIRINDA KONTROLLERE BAŞLANACAĞINI AÇIKLAMIŞTI

İtalyan basınına yansıyan haberlerde, çitin yapımına başlanması için İtalya ve Avusturya içişleri bakanlarının yarın Roma'da yapması planlanan görüşmenin beklendiği, İtalya'nın "işbirliğine yanaşmaması halinde" çitin yapımına başlanacağı belirtildi. Avusturya'nın ayrıca, İtalya'dan giden trenlerde, henüz İtalyan topraklarındayken kontrol yapmayı talep ettiği bilgisi de verildi.

Avusturya tarafı daha önce de Brenner sınırında kontrollere başlanacağını açıklamış, bu karar hem İtalya hem de AB kurumlarından tepki çekmişti.

"SINIRI KAPATMA HİPOTEZİ AVRUPA'NIN KURALLARINA PİŞKİNCE KARŞI GELMEKTİR"

Sınıra çit örme planı da İtalya'da tepkiyle karşılandı. İtalya Başbakanı Matteo Renzi internetteki blog sitesinde yazdığı mesajda, "Brennero sınırını kapatma hipotezi, tarihe, mantığa ve geleceğe karşı olduğu gibi Avrupa'nın kurallarına da pişkince karşı gelmektedir" dedi.

BOLDRİNİ: AB, DEVREYE GİRMELİ

İtalya İçişleri Bakanı Angelino Alfano, "Avusturya'nın anlamsız davranışını" eleştirirken, Temsilciler Meclisi Başkanı Laura Boldrini de AB'den devreye girmesini istedi.

RENZİ: BU YIL İTALYA'DAN GELEN GÖÇMEN SAYISI ABARTILIYOR

Avusturya İçişleri Bakanı Wolfgang Sobotka, yaz aylarına doğru göçmen akışının artması beklentisine karşı Mayıs sonundan itibaren İtalya sınırında kontrollerin başlayacağını söylemişti. İtalya Başbakanı Renzi ise bu yıl İtalya'ya gelen göçmen sayısının "abartıldığını" belirterek "Bu yılın ilk 4 ayında İtalya'ya gelen göçmen sayısı 2014'tekinden daha az, 2015'tekine ise eşit" dedi.

Kaynak: BBC Türkçe, Övgü Pınar.

Son Dakika Dünya Roma ve Viyana Arasındaki Sınır Gerginliği Tırmanışa Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • ANTİ AKP: ATATÜRK İLKE VE İNKILAPLARINI LAİK DEMOKRATİK HUKUK CUMHURİYETİNİ MİLLETİN BÖLÜNMEZ BÜTÜNLÜĞÜNÜ ŞANLI BAYRAĞIMIZI VATAN MİLLET MEMLEKET VE ŞANLI BAYRAĞIMIZ ADINA KENDİSİNİ HİÇE SAYARAK MÜBAREK CANLARI VE AZİZ BEDENLERİ TOPRAĞA DÜŞMÜŞ AZİZ RUHLARI HAKK A ULAŞMIŞ KAHRAMAN ŞEHİTLERİMİZİ HİÇE SAYARAK ENKAZ OLARAK GÖREN MENEMEN OLAYLARINDA TEĞMEN KUBİLAY I ŞEHİT EDEN ZİHNİYETİN DEVAMI OLAN KİNDAR AMA HESAPTA DİNDAR OLARAK GÖRÜNEN SAHTE HİLAFETÇİLİK YAPARAK ALLAH İLE ALDATAN SİYONİST İLLUMİNATİ TAKIMI 0 0 Yanıtla

Advertisement