Rus-Türk İlişkilerinde Turizm Konferansı - Son Dakika
Dünya

Rus-Türk İlişkilerinde Turizm Konferansı

Rus-Türk İlişkilerinde Turizm Konferansı

Uluslararası Antalya Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Cihat Göktepe, Moskova'da düzenlenen "Rus-Türk İlişkilerinde Turizm" konulu konferansa katıldı.

12.11.2012 18:01

Uluslararası Antalya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cihat Göktepe, Moskova'da düzenlenen "Rus-Türk İlişkilerinde Turizm" konulu konferansa katıldı.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın başkanlığını yaptığı konferansın ardından açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Göktepe, Antalya'nın Türk-Rus ilişkilerinde köprü vazifesi üstlendiğini belirterek, üniversitelerinde geleceğin lider turizm yöneticilerini yetiştirmeyi hedeflediklerini kaydetti. Prof. Dr. Göktepe, "Bu konferansta biz özellikle turizmde eğitimin önemi ve bu anlamda Antalya'nın Rus-Türk ilişkilerindeki yerini anlatmaya çalıştık. Turizmin kısa vadeden öteye uzun vadede nasıl olabileceğini ve Antalya'nın bu anlamda önemli bir eğitim turizmi merkezi olabileceğini belirttik. Bu anlamda 48 ülkeden öğrenciler yetiştiren Uluslararası Antalya Üniversite'nin çalışmalarını anlattık. Üniversitemizde ikinci dilin Rusça olduğunu ve Antalya'da Rusça eğitim veren iki okul bulunduğunun da altınız çizdik. Şuanda Antalya'da yaklaşık 15 bin Rus yerleşmiş bulunmakta ve bunlardan yaklaşık 3 bin kişi mülk edinmiş durumda. Dolayısıyla Antalya, Türk-Rus ilişkilerinde bir köprü vazifesini üstlenmiş durumdadır" şeklinde konuştu.

Göktepe, "Üniversitemiz de akademik anlamda başta Moskova Devlet Üniversitesi olmak üzere diğer Rus üniversiteleriyle de görüşmeler yaparak işbirliğini somut hale getirmek için çaba harcayacaktır. Zira turizmin kalıcı olanı da eğitim üzerine olan, akademik temele dayanan turizmdir. Günümüz kamu diplomasisinde de kültür, eğitim ve akademilerin işbirliği oldukça önemlidir diye düşünüyoruz. Bizim mütevelli heyet başkanımız Sayın Fettah Tamince'nin de turizmle uğraşması ve özellikle Rusya'da önemli yatırımlarının bulunması zaten turizmin iki ülke arasında bir köprü olduğunun da delilidir.

Bu anlamda amiral gemimiz olan turizm fakültemizle lider turizm yöneticileri yetiştirmeği hedefliyoruz. ve bu anlamda gerek Rusya'ya kendi öğrencilerimizi göndererek, Rusça'yı ikinci yabancı dil olarak daha iyi benimseyeceklerini düşünüyoruz" dedi

Bu arada konferans çerçevesinde açılan fotoğraf sergisinde, Rusya'nın Karadeniz kıyısındaki tatil beldesi Soçi'nin tanıtımı yapıldı. - MOSKOVA

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Rus-Türk İlişkilerinde Turizm Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement