Rusya'nın Kursk şehrinde bir insansız savaş aracı petrol deposunu vurdu - Son Dakika
Dünya

Rusya'nın Kursk şehrinde bir insansız savaş aracı petrol deposunu vurdu

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Rusya'nın dün akşam Ukrayna'nın çeşitli bölgelerine 70 kadar füze saldırısı düzenlediğini, 4 kişinin yaşamını yitirdiğini ve elektrik şebekesinin zarar gördüğünü açıkladı. Kremlin yönetiminden Ukrayna'ya füze saldırıları devam ederken, Rusya'nın Kursk şehrinde bir petrol deposu drone ile vuruldu.

06.12.2022 12:07  Güncelleme: 15:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya'nın dün akşam Ukrayna'nın çeşitli bölgelerine 70 kadar füze saldırısı düzenlediğini, 4 kişinin hayatını kaybettiğini ve elektrik şebekesinin zarar gördüğünü açıkladı.Öte yandan Rusya'nın Kursk kenti valisi, bu sabah bir petrol deposunun drone ile vurulduğunu duyurdu.

SALDIRILAR NEDENİYLE ELEKTRİKTE KESİNTİYE GİDİLDİ

Zelenski füze savunma sistemlerinin, atılan füzelerin çoğunu durdurduğunu ancak bazı füzelerin hedeflerini vurduğunu kaydetti. Teknik ekiplerin elektrik şebekeleri üzerinde çalışmaya başladığını belirten Zelenski, "Ukrayna'nın orta bölgelerinde, Odesa, Zaporijya ve Harkiv bölgelerinde maksimum çaba sarf ediliyor. Birçok bölgede, sistemi istikrara kavuşturmak için acil durum kesintileri yapmak zorunda kaldık" dedi.

ZELENSKİ BU SALDIRILARI ABD'YE İLETECEK

Ukrayna'daki kesintilerden Moldova'nın da etkilendiğini ifade eden Zelenski "Bu gece, Amerikan Savaş Çalışmaları Enstitüsü'nün (SW) uzman topluluğuna ve ABD'deki tüm dostlarımıza hitabımda bundan bahsedeceğim" ifadelerini kullandı.

Rusya'nın Kursk kentinde bir insansız savaş aracı petrol deposunu vurdu

KURSK'TAKİ DRONE SALDIRISI

Öte yandan Rusya'nın Ukrayna sınırına yakın Kursk kentinin valisi Roman Starovoyt bu sabah Kursk'taki bir petrol deposuna drone ile saldırı yapıldığını ifade ederek, "Bir insansız hava aracı saldırısı sonucunda, Kursk havaalanı bölgesinde bir petrol depolama tankı alev aldı. Can kaybı olmadı. Yangın lokalizedir. Tüm istihbarat teşkilatları olay yerinde" açıklamalarında bulundu.

Rusya'nın Kursk kentinde bir insansız savaş aracı petrol deposunu vurdu
Rusya\'nın Kursk şehrinde bir insansız savaş aracı petrol deposunu vurdu
Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Rusya'nın Kursk şehrinde bir insansız savaş aracı petrol deposunu vurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • TİKA, Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor
    21:58 TİKA, Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor. TİKA, Budapeşte'de "Geçmişten Günümüze Türk-Macar İlişkileri" konulu sempozyum düzenledi. Bosna Hersek emniyet mensuplarına "Yolsuzlukla Mücadele Eğitimi" verildi. Arnavutluk'ta "Osmanlı'da Göriceli İki Önemli Şahsiyet: İmrahor İlyas Bey ve Koçi Bey Sempozyumu" düzenlendi.

  • ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı
    21:52 ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi 'sus payı' davasının görüldüğü mahkeme binasının önünde bir kişi kendini yaktı. Görgü tanıkları, ABD'nin New York kentinde havaya broşürler atan bir erkeğin bir tenekeden kendisini yakıta buladığını ve ateşe verdiğini anlattı. Olay yerinden sedyeyle götürülen kişinin durumu bilinmiyor. Polis, olay yerini kordon altına alırken, yerde kalan bir sırt çantası ve çantanın kenarında 'şeytan milyarderler' başlıklı bir broşür olduğu belirtildi. Trump'ın suçlu bulunması halinde dört yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.


Advertisement