Singapur'daki kara para aklama operasyonunda 1'i Türk vatandaşı 10 kişi tutuklandı - Son Dakika
Dünya
BBC

Singapur'daki kara para aklama operasyonunda 1'i Türk vatandaşı 10 kişi tutuklandı

Singapur\'daki kara para aklama operasyonunda 1\'i Türk vatandaşı 10 kişi tutuklandı

Singapur polisi, ülkenin en büyük kara para aklama operasyonlarından birini düzenledi. Operasyonda lüks evler, arabalar ve saatler de dahil yaklaşık 735 milyon dolarlık eşya ele geçirildi. Tutuklananlar arasında 1'i Türk vatandaşı 10 kişi tutuklandı.

17.08.2023 13:05  Güncelleme: 15:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Singapur'da ülkenin en büyük kara para aklama operasyonlarından biri düzenlendi. Operasyonda çok sayıda lüks ev ve otomobile el konuldu. Ev ve otomobillerin yaklaşık değerinin 735 milyon dolar (1 milyar Singapur doları) olduğu bildirildi. Öte yandan operasyon kapsamında gözaltına alınarak tutuklanan 10 kişiden birinin Türk vatandaşı olduğu öğrenildi.

SİNGAPUR'DA OTURMA İZİNLERİ YOK

Polis ele geçirilen külçe altınların, tasarım çantaların, şarapların ve 23 milyon Singapur doları nakit paranın fotoğrafını yayımladı. Operasyonda yaşları 31 ile 44 arasında değişen, tamamı yabancı pasaport sahibi 10 kişi, kara para aklama ve sahtecilik suçlarından tutuklandı. Polis, tutuklananların Çin, Kamboçya, Türkiye ve Vanuatu pasaportlarına sahip olduğunu söyledi. Bu kişilerin Singapur'da oturma izni de olmadığı belirtildi.

TÜRK VATANDAŞIN ÜZERİNDEN ÇİN VE VANUATU PASAPORTU DA ÇIKTI

Grubun dolandırıcılık ve internette kumar da dahil denizaşırı organize suç faaliyetlerinden elde edilen parayı akladığından şüphelenildiği vurgulandı. Evinde tutuklanan 42 yaşındaki Türkiye vatandaşı erkeğin üzerinden ayrıca Çin ve Vanuatu pasaportu da çıktı.

Singapur'da kara para aklama operasyonu düzenlendi! Tutuklananlar arasında bir de Türk vatandaşı var

İKİ BANKA HESABI DONDURULDU

Polis, kimliğini açıklamadığı bu kişiye ait 720 bin Singapur dolarına yakın nakit, 36 lüks saat ve çantaya el koydu. Değerinin 29 milyon Singapur dolarından fazla olduğu tahmin edilen dört ev ve üç aracı için satış yasağı emri verildi. Toplam bakiyesi 1,18 milyon Singapur dolarından fazla olan iki banka hesabı donduruldu.

94 EV VE 50 ARACA EL KONULDU

Singapur dünyadaki suç oranı en düşük ülkelerden biri ve bu büyüklükteki baskınlar nadiren görülüyor. Polis Salı günü ülke genelinde eş zamanlı baskınlar düzenlendiğini söyledi. Ülkenin en çok rağbet gören bölgelerindekiler de dahil 94 ev ve 50 araca el konulduğunu ifade edildi. Polisin ticari işler departmanı müdürü David Chew, "Singapur'un suçlular için güvenli bir sığınak olarak kullanılmasına sıfır tolerans gösteriyoruz" dedi ve "Bu suçlulara mesajımız basit, sizi yakalarsak tutuklarız. Haksız kazançlarınızı bulursak onlara el koyarız." ifadelerini kullandı.

12 KİŞİ DAHA SORUŞTURMA KAPSAMINDA

Polis, 12 kişinin daha soruşturma kapsamında olduğunu, sekiz kişinin ise arananlar listesinde bulunduğunu söyledi. Singapur'un merkez bankası ve mali düzenleyici kurumu, kara para aklamayı önlemek için resmi gereklilikleri yerine getirmeyen kurumlara karşı "kesin önlem" alacağını söyledi.

Kaynak: BBC

Son Dakika Dünya Singapur'daki kara para aklama operasyonunda 1'i Türk vatandaşı 10 kişi tutuklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

BBC

Advertisement