Son Dakika: ABD, 1000'i Romanya'ya, 2 bini ise Polonya ve Almanya'ya olmak üzere Doğu Avrupa'ya 3 bin asker gönderecek - Son Dakika
Dünya

Son Dakika: ABD, 1000'i Romanya'ya, 2 bini ise Polonya ve Almanya'ya olmak üzere Doğu Avrupa'ya 3 bin asker gönderecek

Son dakika: Pentagon, 1000'i Romanya'ya, 2 bini ise Polonya ve Almanya'ya olmak üzere Doğu Avrupa'ya 3 bin asker kaydırılacağını açıkladı.

02.02.2022 18:27  Güncelleme: 19:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rusya ve Ukrayna krizinde tarafını belli eden ABD, Moskova'ya gözdağı vermek için harekete geçti. ABD Başkanı Joe Biden, Doğu Avrupa'ya ABD askeri konuşlandırılmasına resmen onay verdi.

3 BİN ASKER DOĞU AVRUPA'YA KAYDIRILACAK

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), 1000'i Romanya'ya, 2 bini ise Polonya ve Almanya'ya olmak üzere Doğu Avrupa'ya 3 bin asker kaydırılacağını açıkladı. Asker sevkiyatının önümüzdeki birkaç gün içinde gerçekleşmesi bekleniyor.

ÇATIŞMAYA KATILMAYACAKLARI AÇIKLANDI

Pentagon, Avrupa'ya sevk edilecek birliklerin geçici süreliğine görev yapacağını ve Ukrayna'da olası bir çatışmaya katılmayacaklarını bildirdi.

ROMANYA'DAKİ ASKER SAYISI 1900'E ÇIKACAK

Pentagon'da basın toplantısı düzenleyen Kirby, şu anda Almanya'da konuşlu 1000 askeri Romanya'ya kaydıracaklarını duyurdu. Kirby, bu sevkiyat ile Romanya'daki ABD asker sayısının 1900'e çıkacağını belirtti. Bu askerlerin Romanya'nın daveti üzerine görevlendirileceğini ifade eden Kirby, birliğin, hızlı hareket etmek üzere tasarlanmış bir birlik olduğunu ve ilerleyen günlerde Romanya'ya intikal edeceğini söyledi. Kirby, ayrıca ABD'den 18. ve 82. Hava İndirme Tümenlerinden de 2 bin askerin Almanya ve Polonya'ya sevk edileceğini kaydetti.

"BUNLAR KALICI MANEVRALAR DEĞİL"

Bu birliklerin bölgede ortaya çıkabilecek muhtemel durumlara müdahale etmek üzere NATO ülkelerine destek vereceğini dile getiren Kirby, "Bir konuda çok net olmak istiyorum. Bunlar kalıcı manevralar değil. Mevcut güvenlik ortamında olabilecek ihtiyaçlara yanıt vermek için tasarlandı. Üstelik bu güçler Ukrayna'da savaşmayacak. NATO müttefiklerimizin savunmasını sağlayacak." dedi.

Son Dakika: ABD, 1000\'i Romanya\'ya, 2 bini ise Polonya ve Almanya\'ya olmak üzere Doğu Avrupa\'ya 3 bin asker gönderecek

Son Dakika Dünya Son Dakika: ABD, 1000'i Romanya'ya, 2 bini ise Polonya ve Almanya'ya olmak üzere Doğu Avrupa'ya 3 bin asker gönderecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İHH İnsani Yardım Vakfı, Özgürlük Filosu ile Gazze'ye Yardım Gönderiyor
    17:44 İHH İnsani Yardım Vakfı, Özgürlük Filosu ile Gazze'ye Yardım Gönderiyor

    İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından düzenlenen 'Özgürlük Filosu Yeniden Yola Çıkıyor' kampanyası kapsamında toplanan gıda ve ilk yardım malzemeleri yüklü 6 tır, Konya'dan Gazze'ye uğurlandı. Yardımlar, Ribat İnsani Yardım Derneği ve Darü'l-İhya Derneği'nin destekleriyle temin edildi. Tırlarda ilk yardım, gıda, battaniye ve temizlik malzemeleri bulunuyor.

  • İtalya'da Suriyeli genç kıza tecavüz iddiasıyla gözaltına alınan 2 kişi
    17:07 İtalya'da Suriyeli genç kıza tecavüz iddiasıyla gözaltına alınan 2 kişi

    İtalya'da iki kişi, 17 yaşındaki Suriyeli bir genç kızı alıkoyarak tecavüz ettikleri iddiasıyla gözaltına alındı. Kızın, Suriye’deki savaştan kaçarak Türkiye’ye gittiği, geçen yılki depremlerin ardından da Almanya’ya ulaşmaya çalıştığı bildirildi. İtalya’da yürütülen operasyonda gözaltına alınan bir Pakistan ve bir Afganistan vatandaşına insan kaçırma, gasp, cinsel şiddet, yaralama ve yasa dışı göçe yardım suçlamaları yöneltiliyor.

  • Çin'in imalat sektörü geriliyor, yeni sektörlere yöneliyor
    16:37 Çin'in imalat sektörü geriliyor, yeni sektörlere yöneliyor

    Çin'in Batı'yla ticaret savaşının ortasında kalan göçmen işçiler, büyük bir zorluk yaşarken, Çin ekonomisini yüksek teknolojiyle kurtarmaya çalışıyor.

  • Dolmabahçe'de Heniyye ile görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan net mesaj: İsrail bu zulmün bedelini bir gün ödeyecek
    16:04 Dolmabahçe'de Heniyye ile görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan net mesaj: İsrail bu zulmün bedelini bir gün ödeyecek

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'yi Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde kabul etti. Görüşmede Gazze'deki son durum, ateşkes için atılacak adımlar ve insani yardımların daha hızlı ulaştırılması konuları ele alındı. Görüşmenin ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İsrail Filistinlilere uyguladığı zulmün bedelini mutlaka bir gün ödeyecek. Türkiye her zeminde Gazze'ye yönelik katliamları anlatmaya devam edecek." dedi.

  • Kazakistan'da Türk Büyükelçiliği, çevre temizliği kampanyasına katıldı
    15:56 Kazakistan'da Türk Büyükelçiliği, çevre temizliği kampanyasına katıldı

    Kazakistan'da düzenlenen Temiz Kazakistan kampanyası kapsamında Türk Büyükelçiliği görevlileri, Astana'daki Atatürk Parkı'nda çevre temizliği yaptı. Astana Valiliği tarafından düzenlenen kampanyaya yabancı misyon temsilcilikleri de katıldı. Büyükelçilik görevlileri, Atatürk Parkı'nda bölge sakinleriyle birlikte temizlik yaparak, hem çevreye katkıda bulundu hem de Mustafa Kemal Atatürk'ü anma fırsatı yakaladı.


Advertisement