Afganistan'da yönetimi ele geçiren Taliban üyeleri, her fırsatta demeçler vererek yeni döneme ait mesajlarını dünya kamuoyuyla paylaşıyor.
Bu kapsamda dün Türkiye gazetesine değerlendirmelerde bulunan Taliban Sözcüsü Süheyl Şahin, "Tüm ülkelerden daha çok Türkiye'nin dostluğuna, desteğine ve iş birliğine ihtiyacımız var. Afganistan'ı birlikte inşa edeceğiz" ifadelerini kullanmıştı.
Bugün servis edilen haberlerde ise Şahin'in Çin Merkezi Televizyonu'na (CCTV) yaptığı açıklamalar yer aldı. Türkiye ile ilgili açıklamalarındaki benzer ifadeleri bu kez Çin için kullanan Sözcü, Afganistan'ın yeniden imarının önemine vurgu yaparak, "Çin, dev ekonomisi ve kapasitesiyle büyük bir ülke. Afganistan'ın yeniden inşasında büyük rol oynayabilir." dedi.
Son Dakika › Dünya › Taliban'ın sözcüsü, Türkiye için kullandığı ifadelerin aynısını Çin için de kullandı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.