Türk-Alman Bilim, Araştırma ve İnovasyon Yılı'nın resmi açılışının 23 Ocak'ta Berlin'de yapılacağı bildirilirken bu işbirliğinin en önemli ayaklarından birinin ise eğitime 2013-2014 kış döneminde başlayan Türk-Alman Üniversitesi olduğuna dikkat çekiliyor.
Deutsche Welle, "Türk-Alman Üniversitesi'nde eğitim dili ağırlıklı olarak Almanca. Ancak okula kayıt olmak için Almanca bilme şartı aranmıyor. Almanca bilmeyenler için bir yıllık yoğun hazırlık sınıfı mevcut" diyor.
Haberde Türkiye ve Almanya arasında imzalanan anlaşmaya dayanılarak kurulan Türk-Alman Üniversitesinin Türk yükseköğretim mevzuatına tabi bir devlet üniversitesi olduğuna vurgu yapılıyor ve şu bilgiler veriliyor:
"Üniversite arazisi Beykoz'da bulunuyor. Şu an geçici binada eğitim veriliyor. Ana binanın yapımına 2014 başlarında başlanması planlanıyor. Şu an 124 olan öğrenci sayısının orta vadede 5 bine yükselmesi hedefleniyor. Üniversite bünyesinde Fen, Hukuk, İktisadi ve İdari Bilimler, Kültür ve Sosyal Bilimler ile Mühendislik fakültelerinin yanı sıra Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler enstitüleri ile Yabancı Diller Yüksekokulu bulunuyor."
DW'nin değerlendirmelerine yer verdiği Üniversite rektörü Halil Akkanat, 2014 Türk-Alman Bilim Yılında üniversitenin önemli bir rol oynayacağını belirtirken "Bu üniversite iki ülke için de önemli bir atılım oldu. Bu üniversitenin ikili bilimsel ilişkilerin merkezinde yer alması hedefleniyor. Berlin'deki açılış töreninde de orada olacağız" şeklinde konuştu.
Bu arada, bazı öğrencilerinin değerlendirmelerinin de yansıtıldığı habere göre, üniversitenin altı dil asistanından biri olan Almanca öğretmeni Katrin Obersteiner ise "Her şeyin yeni başlamış olması çok güzel. İnsan önemli bir şey yaptığı hissine kapılıyor. Üniversitenin yeni olması nedeniyle öğrenciler gidecekleri yön konusunda daha henüz pek emin değil ama onlara muhatap olmaya çalışıyoruz" dedi.
Son Dakika › Dünya › Türk-Alman Bilim Ortaklığı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?