Türk komandolar NATO'nun talebi üzerine Kosova'ya geldi - Son Dakika
Dünya

Türk komandolar NATO'nun talebi üzerine Kosova'ya geldi

NATO'nun talebi üzerine Türkiye Savunma Bakanlığı tarafından gönderilen 450 komando ve 20 sivil personel, 24 yıl aradan sonra tekrar Kosova'ya geldi. Komandolar, Kosova'nın güney bölgesinde yer alan Prizren'deki Kosova Türk Temsil Heyeti Başkanlığı Sultan Murat Kışlası'na yerleşti. En kısa sürede Kosova'nın kuzey bölgesinde bulunan Kuzey Mitroviça'ya gidecek olan komandolar, NATO Kosova Gücüne tahsisli komando taburu ihtiyat birliği olarak görevlendirildi.

04.06.2023 17:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- NATO'nun talebi üzerine Türk komandolar Kosova'ya geldi

PRİZREN - Türk komandolar, Kosova'daki olayların ardından NATO'nun talebi üzerine 24 yıl aradan sonra tekrar Kosova'ya geldi.

NATO'nun talebi üzerine Barış Gücü bünyesi altında Kosova'ya gönderilen Türk komandolar, Kosova'ya geldi. Türkiye Savunma Bakanlığı tarafından gönderilen 450 komando ve 20 sivil personelin ilk etabi bugün Kosova'nın güney bölgesinde yer alan, Türk askerinin konuşlu olduğu Prizren'deki Kosova Türk Temsil Heyeti Başkanlığı Sultan Murat Kışlası'na yerleşti. Türkiye'den gelen komando birliği en kısa sürede Kosova'nın kuzey bölgesinde bulunan ve Sırp çoğunluğun yaşadığı Kuzey Mitroviça'ya gidecek.

"NATO Kosova Gücüne tahsisli komando taburu ihtiyat birliği olarak görevlendirilmiştir"

Kosova'nın kuzeyindeki olayların ardından Türkiye Milli Savunma Bakanlığı, NATO Müşterek Kuvvet Komutanlığı'nın talebi üzerine bir komando taburu Kosova'ya gönderdiğini açıklamış ve "Kosova'da meydana gelen olaylar sonrası NATO Müşterek Kuvvet Komutanlığı/ Napoli (İtalya) tarafından yapılan talebe istinaden daha önce NATO Kosova Gücüne tahsisli olan 65'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığımıza (Lüleburgaz) bağlı bir komando taburu ihtiyat birliği olarak görevlendirilmiştir. Görevlendirilen birliğimizin 4-5 Haziran 2023'e kadar Kosova'da bulunan Sultan Murat Kışlası'na intikali için gerekli hazırlıklara başlanmıştır" ifadeleri kullanılmıştı.

Kosova'ya gönderilen 2'inci kafile ise yarın gelecek.

Türk komandolar NATO\'nun talebi üzerine Kosova\'ya geldi
Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Türk komandolar NATO'nun talebi üzerine Kosova'ya geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Saldırıyı İran'daki casuslar mı yaptı? Uzay kurumu sözcüsünden bomba İHA iddiası
    11:21 Saldırıyı İran'daki casuslar mı yaptı? Uzay kurumu sözcüsünden bomba İHA iddiası

    İsrail'in İran'a yönelik 3 drone ile gerçekleştirdiği misilleme saldırısıyla ilgili ortaya atılan bir iddia büyük ses getirdi. İran Uzay Kurumu Sözcüsü Hüseyin Dalirian, İran'a yapılan saldırıda kullanılan İHA'ların kısa menzilli olduğunu belirterek, bu İHA'ların İran içerisinden havalanmış olabileceğini aktardı. Dalirian'ın açıklaması akıllara "Saldırıyı İran'daki casuslar mı yaptı?" sorusunu getirdi.

  • Ayvacık açıklarında Yunan unsurlarınca ölüme terk edilen 7'si çocuk 14 kaçak göçmen kurtarıldı
    11:12 Ayvacık açıklarında Yunan unsurlarınca ölüme terk edilen 7'si çocuk 14 kaçak göçmen kurtarıldı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Yunan Sahil Güvenlik ekiplerince Türk karasularına geri itilen 7'si çocuk toplam 14 kaçak göçmen Sahil Güvenlik ekiplerince kurtarıldı. Kaçak göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık ilçesindeki Yabancıları Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildi.

  • İzmir'de kargo firmasına operasyon: 120 bin 800 sentetik ecza ele geçirildi
    11:04 İzmir'de kargo firmasına operasyon: 120 bin 800 sentetik ecza ele geçirildi

    İzmir'in Bornova ilçesinde bir kargo firmasına düzenlenen operasyonda 120 bin 800 sentetik ecza ele geçirildi, 1 şüpheli gözaltına alındı. Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kente kargo aracılığıyla uyuşturucu getirileceği bilgisine üzerine çalışma başlattı. Bornova ilçesindeki bir kargo firmasını takibe alan ekipler, belirtilen iş yerinde önlem aldı. Bir şüphelinin otomobille gelip sentetik eczaların bulunduğu koliyi alması üzerine polis, zanlıyı yakaladı. Kolilerde 120 bin 800 sentetik ecza ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelinin polisteki işlemleri sürüyor.


Advertisement