"Türkiye Ortadoğu'da Ana Güç" - Son Dakika
Dünya

"Türkiye Ortadoğu'da Ana Güç"

"Türkiye Ortadoğu\'da Ana Güç"

Ürdün Prensi Hasan Bin Talat, ABD'nin Ortadoğu'yu terk etmemesi gerektiğini savundu.

18.04.2012 10:49  Güncelleme: 11:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Prens Hasan Bin Talat, ABD'nin Ortadoğu'yu terk etmemesi gerektiğini savunurken "Halen Ortadoğu'da dört ana güç var Ürdün Prensi Hasan Bin Talat, Los Angeles Times tarafından yayınlanan makalesinde ABD'nin Ortadoğu'yu terk etmemesi gerektiğini savunurken "Halen Ortadoğu'da dört ana güç var. Bunlar da İsrail, İran, Türkiye ve ABD. ve bunlardan hiçbiri Arap değil" dedi. Prens, Amerika tarafından gerçekleştirilebilecek Ortadoğu'dan önemli bir çekilmenin bir güç boşluğu yaratacağının, bunun da sonuçlarının olacağını savundu.

Prens Hasan Bin Talat, "ABD, Ortadoğu'yu Terk Edemez" başlığını kullandığı makalesinde ABD Savunma Bakanlığı'nca bu yılın başlarında Washington'un dış politikasındaki önceliklerinin Asya-Pasifik bölgesine kayacağı sinyali verdiğini belirterek "ABD, sırtını Arap dünyasına dönmemeli" diye yazdı.

ABD'deki "misyon yorgunluğu" duygusunun, tarihin derslerinin göz ardı edildiği anlamına geldiğini kaydeden Prens, İsrail ile Filistin arasında barış oluncaya dek Ortadoğu'nun BM Güvenlik Konseyi'nin kararlarında hakim konu olmayı sürdüreceğini öne sürdü. Prens sözlerini şöyle sürdürdü:

"Halen Ortadoğu'da dört ana güç var. Bunlar da İsrail, İran, Türkiye ve ABD. ve bu güçlerden hiç biri Arap değil. Amerika tarafından gerçekleştirilebilecek herhangi önemli çekilme, muhtemelen bir güç bosluğunu yaratacak. Aracıların önemli olduğu bir bölgede böyle bir şeyin sonuçları olur. Örneğin, Ortadoğu'da İran ve Suudi Arabistan'ın aynı masaya oturdukları bir güvenlik forumu yoktur." - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya 'Türkiye Ortadoğu'da Ana Güç' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement