Yabancı Plakalı Araçlar, Lüks Yapılar, Fransızca Konuşan İnsanlar... - Son Dakika
Dünya

Yabancı Plakalı Araçlar, Lüks Yapılar, Fransızca Konuşan İnsanlar...

Yabancı Plakalı Araçlar, Lüks Yapılar, Fransızca Konuşan İnsanlar...

Ülkedeki ekonomik sıkıntılar ve işsizlik nedeniyle yıllar önce başlayan yurtdışı serüveni, neredeyse köyün tamamının Fransa'ya taşınmasına neden oldu.

09.08.2016 11:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ülkedeki ekonomik sıkıntılar ve işsizlik nedeniyle yıllar önce başlayan yurtdışı serüveni, neredeyse köyün tamamının Fransa'ya taşınmasına neden oldu. Yaz tatiliyle birlikte memleket hasreti gidermek üzere Çankırı'ya gelen Yukarıözlüler, yabancı plaka araçlarıyla ilginç görüntüler oluşturuyor.

KIŞIN BİN, YAZIN 7 BİN NÜFUS

Kış aylarında köyün tamamıyla boş olduğunu belirten Yukarıöz Köyü Derneği Başkanı Arif Görgülü, şöyle konuştu: "Buranın yazı ayrı, kışı ayrı güzel. Köylülerimiz ata topraklarından kopamıyorlar. Önceleri geçim kaygısı nedeniyle gurbete giden hemşerilerimiz, yaz aylarında köylerine dönüyor. Kış aylarında neredeyse boşalma noktasına gelen köyümüz, yazları cıvıl cıvıl. Yazın başlarında 7 bini bulan nüfus, kış aylarında binlere kadar düşüyor."

EKONOMİYE DE KATKI SAĞLIYORLAR

Yukarıözlülerin vatanseverliği ve memleketçi bir yapısı olduklarını dikkat çeken Görgülü, köylülerin alışverişlerini tatil için geldikleri Türkiye'den yaptıklarını ve ülke ekonomisine katkı sunduklarını anlattı.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Dünya Yabancı Plakalı Araçlar, Lüks Yapılar, Fransızca Konuşan İnsanlar... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement