Ali Emiri Logosunu Seçti - Son Dakika
Eğitim

Ali Emiri Logosunu Seçti

Ali Emiri Logosunu Seçti

Diyarbakır'ın ilk ortaokulu olan Ali Emiri Ortaokulu'nda logo seçimi sonuçlandı. Okul artık Furkan Yüksel'in çizdiği logoyu kullanacak.

11.06.2014 15:45

Diyarbakır'da 1958-1959 yılında eğitim-öğretime başlayan Ali Emiri Ortaokulu, aynı zamanda kentin ilk ortaokulu olma özelliği taşıyor. Adını Diyarbakır'ın yetiştirdiği Edebiyat Araştırmacısı, tarihçi, kütüphaneci ve büyük düşünür Ali Emiri'den alan tarihi ortaokulun idarecileri, ünlü düşünürün 90. ölüm yıldönümünde okulun ismine yakışır bir logo tasarlamayı düşündü.

Geçtiğimiz hafta düzenlenen logo yarışmasında finale kalan ilk on logo okulda yapılan seçimle okulun ilk logosu olmak için yarıştı. Yapılan seçimlerin ardından sayılan oylarda 5. Sınıf öğrencisi Furkan Yüksel'in yaptığı logo okul idareci, öğretmen ve öğrencilerden en fazla oyu alarak Ali Emiri'nin logosu olarak seçildi.

Okulda yapılan törenle okulun yeni ve ilk logosu öğrencilere tanıtıldı. Okul Müdürü Murat Alpboğa okul bahçesinde okul öğretmen ve öğrencilerine hitaben yaptığı konuşmasında yeni ve ilk logonun hayırlı olmasını diledi. Alpboğa, logoyu tasarlayan Furkan Yüksel'i de öperek tebrik etti. Alpboğa, okul öğrencilerinin önünde Yüksel'e plaket vererek bir kez daha tebrik etti.

Yüksel ve ilk onda yarışan tüm logo sahiplerine içinde resim seti bulunan çantalar hediye edildi. Yapılan törenin ardından okulun yeni ve ilk logosunun tasarımcısı olan Furkan Yüksel öğrenci arkadaşlarınca da tebrik edildi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Eğitim Ali Emiri Logosunu Seçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement