Avrupa’nın En Büyük Eğitim Anketi Yapılıyor - Son Dakika
Eğitim

Avrupa’nın En Büyük Eğitim Anketi Yapılıyor

Avrupa’nın En Büyük Eğitim Anketi Yapılıyor

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mezunlarla İletişim Ve Kariyer Araştırma Müdürlüğü Avrupa'nın En Büyük Kariyer Ve Eğitim Anketi Olan "Trendence Graduate Barometresi"Nde Yer Alıyor.

06.01.2011 20:56  Güncelleme: 20:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğu akdeniz üniversitesi (daü) mezunlarla iletişim ve kariyer araştırma müdürlüğü (mika) avrupa'nın en büyük kariyer ve eğitim anketi olan "trendence graduate barometresi"nde yer alıyor.

DAÜ MİKA Müdürü Özlem Avcı'dan alınan bilgiye göre, anket öğrencinin akademik durumundan ne kadar memnun olduğunu, gelecekteki kariyerlerinden ve belirli iş verenlerden neler bekledikleri konularında soruları içeren bir anket olarak gerçekleştiriliyor.

Özlem Avcı, bu anket ile Avrupa genelinde öğrencilerin düşüncelerini belirtmelerini sağladıklarını ve diğer Avrupa ülkeleri ile var olan benzerliklerini ve farklılıklarını araştırdıklarını sözlerine ekledi. DAÜ MİKA olarak hedeflerinin öğrencilerin yüksek okuldan iş piyasasına daha kolay geçiş yapabilmelerini sağlamak olduğunu belirten Avcı, tüm öğrencilerin Trendence Graduate Barometresi'ne katılmalarını teşvik ettiklerini söyledi.

Söz konusu ankete http://mika.emu.edu.tr adresinden ulaşabileceklerine değinen DAÜ MİKA Müdürü Avcı, Kariyer ve Eğitim anketinin verilen adresten online metoduyla hem kolay hem de çabuk doldurulabildiğini ve verilen cevapların kesinlikle gizli tutulduğunu ve yasal koruma altında olduğu konusuna da özellikle değindi. Anketi tamamladıktan sonra öğrenci sonuçlarını Türkiye ve Avrupa'daki diğer öğrencilerin sonuçları ile karşılaştırabileceklerini belirten Avcı, bu anketin üniversitenin anket üzerinde ortaklık yürüttüğü kariyer beklentisinin ölçüm çalışmalarını yapan trendence kurumu aracılığı ile gerçekleştirildiğini belirtti.

Öğrenciler ve mezunlar için önemli bir çalışmanın da Jobpool olduğunu belirten DAÜ MİKA Müdürü Avcı, bu çalışmadaki amaçlarının staj, iş arama, profesyonel kariyer gelişimi, iş verenlerle iletişim bağlantısı ve gerekli pratik tecrübe, işe hazırlanma gibi konularda profesyonel destek vermek olduğunu ve bu anlamda profesyonel insan kaynakları firmalarıyla işbirlikleri anlaşmaları bulunduğunu söyledi.

Doğu Akdeniz Üniversitesi Mezunlarla İletişim ve Kariyer Araştırma Müdürü Özlem Avcı, son sözlerini ise tüm öğrencileri http://mika.emu.edu.tr adresine girip ziyaret etmelerini ve bu tür anketlere katılmalarını istediklerini dile getirerek tamamladı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Eğitim Avrupa’nın En Büyük Eğitim Anketi Yapılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement