Eğitimin Geleceği Sürekli Öğrenme ile Şekillenecek - Son Dakika
Eğitim

Eğitimin Geleceği Sürekli Öğrenme ile Şekillenecek

Eğitimin Geleceği Sürekli Öğrenme ile Şekillenecek

Dünyanın önde gelen eğitim şirketlerinden Pearson sunduğu eğitim çözümlerinin yanısıra Türkiye'de eğitimcilere yönelik konferanslar da düzenliyor.

06.06.2013 13:00

Pearson Türkiye'nin davetlisi olarak Magosa'da düzenlenen 'Amazing Minds' adlı konferansa katılan dünyaca ünlü eğitmen ve koç George Pickering, günümüzün gerekliliği olarak eğitim sisteminin dijital öğrenme modelleriyle ciddi bir değişim geçirdiğini, klasik eğitimin yerini tamamen soru sormaya dayalı

yeni bir anlayışın aldığını söyledi.

Pearson Türkiye tarafından geçtiğimiz günlerde Türkiye ve Kıbrıs üniversitelerinin hazırlık okulu yöneticilerinin katılımıyla Magosa'da gerçekleşen 'Amazing Minds' adlı konferansa katılan dünyaca ünlü eğitmen ve koç George Pickering, 'Sürekli Profesyonel Gelişim' başlıklı oturumda günümüzde değişen eğitim modellerini gündeme getirdi.

Pearson'ın, Türkiye'de Amazing Minds etkinliğini düzenli olarak gerçekleştirdiğini belirten Pickering, toplantının tamamen eğitim liderleri ve yöneticilerini geliştirme amacı güden bir içeriğinin olduğunu vurguladı. Pickering, bu yılın konusu olan Sürekli Profesyonel Gelişim'in, 21. yüzyılın temelini oluşturan sürekli eğitim yaklaşımını desteklediğini belirtti. George Pickering, profesyonel yaşamda kariyer edinen kişilerin zaman içinde kendilerini geliştirmediğinde yeniliklerin gerisinde kalmaya mahkum olduğunu ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü:

"21 yüzyılda öğrenme sürekli devam eden bir yolculuk. Kurumsal ve bireysel anlamda faydalı olmak istiyorsak sürekli öğrenme sürecinin içinde olmalıyız. Biz de Amazing Minds etkinliğinde çalışanların gelişimine nasıl katkıda bulunabiliriz sorusuna yanıt bulmaya çalışıyoruz. Buradaki kritik noktalardan biri de yöneticilerin kendilerini nasıl geliştireceği. Çok önemli bir konu çünkü başkaları kendini geliştirirken siz böyle bir eğilim içinde olmazsanız geride kalırsınız.

Eğitmenler geribildirim alabilme konusunda iş hayatının yöneticilerinden daha şanslı çünkü öğrencilerinden geribildirim alabiliyorlar. Ancak üst düzey bir yöneticiyseniz geribildirim almanız zorlaşıyor. Yöneticilerin kendilerini geliştirmeleri için doğru şekilde geribildirim alabilecekleri ortamlara ihtiyaçları var."

Klasik eğitim sistemi geride kaldı

George Pickering profesyonel yaşamda gelişimi devam ettirmek için eğitime gereksinim duyulurken var olan eğitim sisteminde de yeni eğilimlerle önemli değişimlerin yaşandığını aktardı.

Klasik eğitim sisteminde öğretmenlerin öğrencilerin hatalarını düzelttiğini ancak modern eğitim sisteminde öğretmenin sadece soru sorarak öğrencinin hatasını fark etmesini sağladığına değindi. Böylece sorgulayarak bir sonuca varıldığını ifade eden Pickering, teknolojinin gelişimiyle eğitimde dijital platformun geleceğin modeli olarak öne çıktığını söyledi.

Pickering dijital eğitim ile ilgili olarak şunları söyledi: "Dünyada son yıllarda "Flipped Learning" adı verilen yeni bir öğrenme sistemi gelişti. Bu sisteme göre eğitim sadece sınıf içinde kalmıyor, öğrenciler sınıf ortamı dışındayken öğretmenleriyle iletişim halindeyken de öğrenebiliyorlar. Hatta sınıf ortamı dışında öğrenip, pratik çalışmayı sınıfta yapıyorlar.

Bu da eğitim ve teknoloji entegrasyonu ile mümkün oluyor. Yeni neslin dijital öğrenmeye daha yatkın olmasından yola çıkan ve uzaktayken de eğitimin devam etmesi gerektiği mantığından hareket eden sistem gerçekten yeni bir bakış açısı getiriyor. Bu da ABD'de yaşayan bir kimya öğretmeninin uzakta olan yeğenine eğitim vermek isteyip bunun için bir yöntem düşünürken aklına geliyor.

Şu anda sistem ABD'de bazı okullarda başarıyla uygulanıyor. Daha sonraki dönemlerde Avrupa'da ve diğer ülkelerde de yaygınlaşabilir. Hatta bireysel ve kurumsal eğitimler için de uygulanabilir."

Koçluk çok popüler

Dünyada değişen eğitim eğilimlerinin bir parçası olarak koçluğun da yaygınlaşmaya başladığına değinen Pickering, "Ben en iyi öğretmenlerin öğretmenliği koçluk yetkinliği ile yapanlar olduğunu düşünüyorum. Günümüzde otoriter eğitmenlerden çok, koçluk ve liderlik vasıfları daha yüksek olan eğitmenler başarılı oluyor. Eğitmen, öğrenenin algılarını açarak bilgileri doğru şekilde kullanmalarını sağlayan kişidir. Benim en iyi öğretmenim lisedeki tarih öğretmenimdi.

Kendisinin doğru soruları sorarak bizi sorgulamaya ittiğini, bu şekilde kalıcı bir öğrenme gelişimini sağladığını anımsıyorum. Koçluk son dönemlerin popüler mesleklerinden biri. Koçlukta aslolan kişinin becerilerini tespit edip ona göre bir yöntem izlemek. Bu yüzden yardımcı koçluk sistemine ilgi duyuyorum. Bunun amacı öğrencilere yardımcı koç olmaları için teşvik etmek böylece birbirlerine yardımcı olacakları bir ortam da yaratmak" dedi.

Kaynak: EgitimNerede.com

Son Dakika Eğitim Eğitimin Geleceği Sürekli Öğrenme ile Şekillenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement