İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nden Bir İlk - Son Dakika
Eğitim

İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nden Bir İlk

Sivil Toplum Kuruluşları ve Sosyal Sorumluluk Yönetimi İkinci Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programı Açıldı

28.05.2015 14:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Türkiye'de bir ilke imza atarak Sosyoloji Ana Bilim Dalı altında Sivil Toplum Kuruluşları ve Sosyal Sorumluluk Yönetimi İkinci Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programı açtı.

Sivil Toplum Kuruluşlarının (STK) yönetici ihtiyacının karşılanması ve özel şirketlerin sosyal sorumluluk projelerini yürütecek profesyonellerin yetiştirilmesi amacıyla başlayan programa katılmak isteyenler 3 Haziran'a kadar online sistem üzerinden başvuruda bulunabilecekler.

İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Avrupa ülkeleri ile Amerika Birleşik Devletleri'nin birçok üniversitesinde STK Yöneticiliği ve Sosyal Sorumluluk üzerinde yüksek lisans veya sertifika programlarının yaygın olmasına karşın Türkiye'de bu alandaki eksiklikleri gidermek amacıyla Sivil Toplum Kuruluşları ve Sosyal Sorumluluk Yönetimi İkinci Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programı açtı.

Sosyoloji Anabilim Dalı altında başlayacak olan program, hem STK'ların ihtiyaç duyduğu nitelikli uzman veya yönetici ihtiyacının karşılanması ile özel şirketlerin sosyal sorumluluk projelerini yürütebilecek profesyonellerin yetiştirilmesini hedefliyor.

Programa, ulusal veya uluslararası STK'larda çalışanlar, resmi ve özel kurumların halkla ilişkiler, müşteri ilişkileri, sosyal sorumluluk projelerinde çalışanlar, siyasi partiler ve baskı gruplarının yöneticileri, resmi kurumların proje birimlerinin yöneticilerinin katılması öngörülüyor. Program ayrıca, STK'larda gönüllü veya profesyonel olarak çalışmak isteyen ya da sosyal sorumluluk alanında kariyer yapmak isteyenler için de büyük bir fırsat olacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Eğitim İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nden Bir İlk - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement