1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü - Son Dakika
Ekonomi

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

Küçük ve Orta Büyüklükteki işletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç, 1 Mayıs'ın Taksim'de kutlanmak istenmesinin, halkın hakkını gasbetmek anlamına geldiğini bildirdi.

30.04.2015 21:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Küçük ve Orta Büyüklükteki işletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç, 1 Mayıs'ın Taksim'de kutlanmak istenmesinin, halkın hakkını gasbetmek anlamına geldiğini bildirdi.

Özgenç, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'ne ilişkin yaptığı açıklamada, 1 Mayıs'ın Taksim'de kutlanması ısrarının arkasındaki asıl amacın başka olduğunu belirtti. Taksim ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındığını anımsatan Özgenç, şunları kaydetti:

"Bir diğer ifade ile 1 Mayıs'ın Taksim'de kutlanmak istenmesi, halkın hakkını gabetmek demektir. Devletin orada 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlaması yapılmasına izin vermeyeceğini açıklamasına rağmen bazı çevrelerin devlete başkaldırı amacı ile olsa gerek 'Taksim'de kutlayacağız' demeleri yüzünden, Taksim Meydanı'na çıkışların önlenmesi için metro, füniküler seferleri iptal edildi, metrobüs seferleri kısıtlandı, İstanbul'da hava sahası uçuşlara kapandı. Bu durum her yıl ülke ekonomisine zarar yazmakla birlikte İstanbul halkına da yapılmış ve yapılacak en büyük zulümdür"

Özgenç, 1 Mayıs'ta, 21 bin polis, 62 TOMA'nın görevde olması yüzünden yaşanacak endişe ve kaygının, o bölgedeki turizmi de etkilediğini aktardı.

Ayrıca Gezi Parkı odaklı eylemlere ilişkin davada yargılanan tüm sanıkların 1 Mayıs'ın arifesinde beraat ettirilmesini manidar bulduğunu ifade eden Özgenç, şöyle devam etti:

"Çünkü alınan bu karar emsal teşkil edeceğinden yasa dışı gösteri yapacakları azdırabilir ve daha büyük eylemlere kalkışmalarına sebep olabilir. Bazı sendikaların Taksim ısrarını sürdürmesi demokratik hak kisvesi altında hazırlanmış bir oyundur. Bir nevi Gezi Parkı senaryosunun yeni versiyonudur. Taksim Meydanı zafer alanı olarak algılanmamalı. Taksim inadı, bunca yıl gereksiz yere süren siyasal mücadelenin vazgeçilmez bir simgesi değildir. Asla ve asla başka bir yerde kutlanamaz diye de bir şey yok."

Özgenç, 1 Mayıs kutlaması için miting ve gösteri alanları olduğunu belirterek, Taksim'in "siyasal bir simge ve kutsal alan" olmadığını ifade etti.

Amacı ve maksadı farklı olduğu anlaşılan bazı çevrelerin "1 Mayıs kutlamaları" adı altında nifak ve kargaşa çıkarmak istediklerini vurgulayan Özgenç, fuzuli yere ortamı germenin, huzuru bozmanın bir anlamı olmadığını, birilerinin hak aramasının diğerlerinin zarar görmesine neden olmaması gerektiğini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Bülent Ecevit : Yaşasın 1mayıs dünya emekçiler bayramı 0 0 Yanıtla

Advertisement