4. Uluslararası Genç İşadamları Kongresi - Son Dakika
Ekonomi

4. Uluslararası Genç İşadamları Kongresi

4. Uluslararası Genç İşadamları Kongresi

AB Bakanı ve Başmüzakereci Bağış: "Vize muafiyet sürecimizin mimarı, bize diklenmeden dik durma talimatı veren ve sürecin her aşamasını bizzat yöneten Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır" ...

06.12.2013 13:11

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, "Vize muafiyet sürecimizin mimarı, bize diklenmeden dik durma talimatı veren ve sürecin her aşamasını bizzat yöneten Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır" dedi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Gençlik Kurulu tarafından düzenlenen "4. Uluslararası Genç İşadamları Kongresi"nde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da kongreye katılım sağlamayı ne kadar istediğini anlatan Bağış, "Ama programı bugün çok anlamlı bir yerde olmasını gerektirdi. Bir zamanlar ders kitaplarındaki bir şiiri okuduğu için hapsedildiği Pınarhisar'da, bugün o eski mahkum, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak vatandaşlarımızla kucaklaşıyor " dedi.

Başbakan'ın gönlünün MÜSİAD ile beraber olduğunu dile getiren Bağış, MÜSİAD'ın, bir iddianın bir meydan okumanın neticesi olduğunu, o iddianın üzerine bir de genç MÜSİAD'ın dinamizmi eklenince, ortaya gerçekten çok farklı bir tablo çıktığını belirterek, "Bu da Mevlana'nın bize söylediği 'Güzel günler sana gelmez, sen onlara yürüyeceksin' sözünün ne kadar geçerli olduğunu ortaya koyuyor" dedi.

O iddianın, o meydan okumanın sonucu olarak bugün MÜSİAD'ın dünyanın dört bir yanından gelen konukları ağırladığı bu toplantıya ev sahipliği yaptığını ifade eden Bağış, farklılıkların zenginlik olarak olarak görüldüğü bir Türkiye'de emin adımlarla ilerlendiğinin ve Türkiye'nin önünün çok açık olduğunun altını çizerek, dün 21 ilin belediye başkan adaylarının da Haliç Kongre Merkezi'nde ilan edildiğini hatırlattı.

Bağış, şöyle konuştu:

"Kimileri varsın 'İstanbul'u Paris yapacağım' iddiasıyla gevelesin. Ben bunu İstanbul'a hakaret kabul ederim. Bu iddia İstanbul'a ihanettir, küçümsemektir, bizim mirasımıza ihanettir. Kimilerinin gözü, Paris'te, Berlin'de, Milano'da olabilir ama bizim gözümüz de gönlümüz de İstanbul'dadır, milletimizle beraberdir. Çok şükür biz biliyoruz ki, dünyanın önde gelen şehirleri İstanbul'a benzemeye çalışıyorlar. Bugün üyesi olmaya uğraştığımız AB'nin kültürünü şekillendiren Bizans'ın da, Roma'nın da başkenti İstanbul'dur, 21 yaşındaki bir gencin fethederek bir çağı kapatıp yeni bir çağı açmasına vesile olan şehir de İstanbul'dur. İstanbul kararlı, azimli, gerektiğinde gemileri karadan yürütebilecek ve gemileri karadan yürüten ecdadına layık bir şekilde trenlere de denizin altından tünellerle kıtaları aştırtabilecek bir neslin yaşadığı şehirdir."

"Molotolflu gençler değil, MÜSİAD'lı gençler görmek istiyoruz diyenleri selamlıyorum"

İstanbul'un medeniyetlerin buluşma noktası, kenti olduğunu dile getiren Bağış, "Birileri bizim küresel düşünmemizi istemiyorsa, üzgünüz küreyi de arzı da başka yere taşımaları gerekir. Çünkü bu dünya döndükçe, bu başlar bu omuzlarda kaldıkça, bu millet dünyaya damgasını vurmaya devam edecek" dedi.

Genç MÜSİAD'cılara olan güveninin altını çizen Bağış, MÜSİAD'ın kurulduğu ilk günden bu yana edindiği tecrübeler sayesinde farklı iddiaları hayata geçirmekte olduğunu söyledi.

Bağış, Genç MÜSİAD'ın kuruluş tarihi ile AK Parti'nin kuruluş tarihinin aynı olmasını anlamlı bir tevafuk olarak nitelendirerek, "'Biz molotolflu gençler değil, MÜSİAD'lı gençler görmek istiyoruz' diyenleri bir kez daha saygıyla selamlıyorum" ifadelerini kullandı.

Anlattığı bir hikayeyle, dünyayı değiştirmek isteyenlerin kendini değiştirmekle işe başlaması gerektiği mesajını veren Bağış, Genç MÜSİAD'ın bu mesajdaki kararlılık olgusunun bir simgesi olduğu yorumunda bulundu.

Egemen Bağış, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarının İstanbul'da koyduğu kararlılığın AK Parti'nin Pınarhisar'da doğmasına vesile olduğunu belirterek, "Türkiye'de bir anayasa kitapçığı bir masanın ucundan havalanıp, öbür ucuna düşene kadar yüzde 8 bin faiz ödetiyordu. İnsanların servetleri bir gecede yarı yarıya azalıp, borçları iki katına çıkıyordu. İşte o İstanbul'da başlayan kararlılık, Türkiye genelinde hükümete geldiğinde çok farklı bir ekonomi ortaya koydu. Bu ülke gerçekten küresel iddiaya sahip olma konusunda özgüven sahibi oldu. Geldiğimiz noktada Davos'ta 'one minute' diyecek özgüvene sahip olduğumuzu ortaya koyduk" diye konuştu.

"Vizeleri kaldırma konusunda vizeyi aldık"

Türkiye ile AB arasında vize muafiyetini gerçekleştirecek olan sürece ilişkin de Bağış, bunun için yıllarca çalışıldığını, bunun Türkiye'nin her iş adamının, her iş adamları derneğinin, ekonomi bakanının, bütün ilgili kurumların bir başarısı ve neticesi olduğunu belirterek, "Ama şundan emin olun, vize muafiyet sürecimizin mimarı, bize diklenmeden dik durma talimatı veren ve sürecin her aşamasını bizzat yöneten Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır. İnşallah biz, vizeleri kaldırma konusunda vizeyi aldık. Vize konusunda bizi yokuşa sürenlerin, yokuşta kaldığını hep beraber izliyoruz" dedi.

Egemen Bağış, izlediği bir programda AB üyesi ülkelerden Türkiye'ye dilenmeye gelenleri gördüğünü anlatarak, "İçim cız etti, Allah düşürmesin ama Türkiye bugün bir istihdam ve umut kapısıdır" diye konuştu.

Avrupa ülkeleri yetkililerinin Türkiye'nin AB üyeliği konusunda verdikleri destekten ve söylemlerinden de bahseden Bakan Bağış, bunların Türkiye'nin başarısının bir ispatı olduğunu söyledi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi 4. Uluslararası Genç İşadamları Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement