AB'den de 'Paranızı Çekin' Çağrısı - Son Dakika
Ekonomi

AB'den de 'Paranızı Çekin' Çağrısı

AB\'den de \'Paranızı Çekin\' Çağrısı

İsviçre'nin Minare Hazımsızlığına Karşı, Bu Ülkenin Yumuşak Karnı Bankaları Aracılığıyla Boykot Yolda.

02.12.2009 10:30

Avrupa Parlamentosu (AP) Yeşiller Grubu Eş Başkanı Daniel Cohn-Bendit, İsviçre'de kabul edilen "minare yasağı"nın ülkenin itibarı için bir "kara leke" olduğunu vurgularken, İsviçreliler için tek çözüm yolunun yeni bir referandumdan geçtiğini belirtti. Yasağa verilecek "en müthiş" tepkinin ise "en zengin Müslüman ülkelerinin ülkedeki banka hesaplarını çekmeleri" olacağını da belirten Cohn-Bendit, "Suudi Arabistan veya Birleşik Arap Emirlikleri, İsviçre'nin finansal sistemini terk etsin" dedi.

Daniel Cohn-Bendit, İsviçre'de yayımlanan Le Temps gazetesi ile yaptığı söyleşide bu ülkede "minare yasağı"nın kabul edilmesini sert dille eleştirdi. Minareler konusunu "mükemmel bir tuzak" olarak nitelendiren Cohn-Bendit, bu yöndeki oylamanın İsviçre'nin itibarı için "kara leke" olduğunun altını da çizdi.

-"İSVİÇRE İKİNCİ DÜNYA SAVAŞI SIRASINDA DA BÖYLE DAVRANDI"

Bu "kara leke"nin silinmesi için tek çözüm yolunun yeni bir oylamadan geçtiğini kaydeden AP parlamenteri, İsviçre'nin geçmişteki de bu tür tutumlar göründüğünü belirterek ülkenin, İkinci Dünya sırasında sınırlarına yönelerek iltica talebinde bulunanları kurban etmekte hiçbir sakınca görmediğini söyledi.

İsviçre'nin sorununun "zenginlerin egoizmi" olduğunu da vurgulayan Cohn-Bendit, ülkenin yıllarca BM'ye katılmaktan kaçındığına işaret etti. Gazetenin, "Ne gibi bir yanıt verilmeli?" sorusuna da Cohn-Bendit "En müthiş yanıt, en zengin Müslüman ülkelerinin, İsviçreli bankalardaki paralarını çekmeleri, konfederasyonun kasalarının boşaltılması. Yapılması gereken budur. Suudi Arabistan veya Birleşik Arap Emirlikleri, sizin finansal sisteminizi terk etsin" karşılığını verdi.

-"MİNARE YASAĞINI AB GÖRMEZLİKTEN GELEMEZ"

Cohn-Bendit, İsviçreli siyasetçilerin ise, yeni bir referandum için halkı harekete geçirmesini isterken minare yasağı AB tarafından gözardı edilemeyeceğini belirterek "İkili ilişkileri hiçbir şey olmadığı gibi sürdürülemez" dedi. (ANKA)

(CN/BÜN)

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi AB'den de 'Paranızı Çekin' Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement