ABD ile Ticaret Anlaşmasında Sonuca Doğru - Son Dakika
Ekonomi

ABD ile Ticaret Anlaşmasında Sonuca Doğru

ABD ile Ticaret Anlaşmasında Sonuca Doğru

TABA AMCHAM YİK Başkanı Terzioğlu: "Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın ABD ziyareti önemli bir adım... ABD ile ticaret anlaşmasında Türkiye sonuca gidiyor"

19.09.2013 11:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖKHAN KURTARAN - Türk-Amerikan İşadamları Derneği (TABA-AMCHAM) Yüksek İstişare Konseyi (YİK)  Başkanı Uğur Terzioğlu, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın ABD ziyaretinin önemli bir adım olduğunu belirterek, "ABD ile ticaret anlaşmasında Türkiye sonuca gidiyor" dedi.

Anadolu Ajansı'nın resmi iletişim sponsoru olduğu İstanbul Finans Zirvesi'nde (İFS) AA muhabirinin sorularının yanıtlayan Terzioğlu, Türkiye ve ABD arasında imzalanması planlanan dünyanın en büyük ticaret anlaşması konusundaki görüşmelerde Türkiye'nin dezanvtajlı duruma düşmemesi için görüşmelerin yoğun bir şekilde yürütüldüğünü anlattı.

Hafta başında Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın ABD ziyaretinde ABD Ticaret Temsilcisi Michael Froman ve ABD Ticaret Bakanı Penny Pritzker ile olan görüşmelerinin son derece önemli olduğunu belirten Terzioğlu, "Pazartesi akşamı ABD Ticaret Bakanı, Dış Ekonomiden Sorumlu Musteşar ve büyükelçimiz görüşüp bir mutabakata vardı" dedi.

Türkiye'nin mutlaka ABD ile AB arasında imzalanması planlanan serbest ticaret anlaşmasından dezavantajlı çıkmasının engellenmesi gerektiğine dikkati çeken Terzioğlu, "Amerika'nın Avrupa Birliği ile yapacağı anlaşmaların paralelinde bir noktaya gelecek. Aksi halde biz büyük bir ziyana uğrayacağız. Gümrük Birliği anlaşmamız var ve Avrupa Birliği'nde değiliz. Diğer taraftan ABD ile AB anlaşma yapma hazırlığında..." diye konuştu.

Türkiye ve ABD'nin yaklaşık 20 milyar dolarlık bir ticaret hacmi olduğunu belirten Terzioğlu, "Hepimizin çalışması ve yönlendirmesi ile Sayın Bakan'ın da haftalardır, aylardır uğraşları sonucu Türkiye bakımından sonuca doğru gidiyor. Ben anlaşma konusunda umutluyum" dedi.

Ekonomi Bakanı Çağlayan, Washington'da ABD Ticaret Bakanı Penny Pritzker ve Ticaret Temsilcisi Michael Froman ile yaptığı görüşmelerin ardından düzenlediği basın toplantısıda, "Türkiye ile ABD arasındaki ticarette tarihi birgün" değerlendirmesi yapmıştı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi ABD ile Ticaret Anlaşmasında Sonuca Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement