Akaryakıtta İndirim Bekleyen Tüketiciye Kötü Haber - Son Dakika
Ekonomi

Akaryakıtta İndirim Bekleyen Tüketiciye Kötü Haber

Akaryakıtta İndirim Bekleyen Tüketiciye Kötü Haber

CHP Gaziantep Milletvekili Yaşar Ağyüz'ün soru önergesine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın verdiği yanıt, akaryakıtta indirim beklentisini boşa çıkardı.

31.05.2011 09:25

CHP Gaziantep Milletvekili Yaşar Ağyüz'ün soru önergesine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın verdiği yanıt, akaryakıtta indirim beklentisini boşa çıkardı CHP Gaziantep Milletvekili Yaşar Ağyüz'ün soru önergesine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın verdiği yanıt, akaryakıtta indirim beklentisini boşa çıkardı.

Akaryakıt ürünlerinin fiyatlandırılmasının serbest piyasa koşullarına bırakıldığını belirten Enerji Bakanı Yıldız, "Akaryakıt ürünlerinin piyasa koşulları dahilinde oluşan satış fiyatına kamunun herhangi bir müdahalesi söz konusu değildir" dedi.

CHP Gaziantep Milletvekili Yaşar Ağyüz, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'a, "Ülkemizde AB ülkelerinden çok fazla fiyata satılan akaryakıta yapılan dengesiz fiyat artışlarını önlemek için bakanlık olarak bir tedbir almayı düşünüyor musunuz" diye sordu.

-"KAMUNUN MÜDAHALESİ SÖZ KONUSU DEĞİLDİR"-

Soru önergesini yanıtlayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 5015 sayılı Petrol Piyasası Kanunu ile 1 Ocak 2005 tarihinden itibaren akaryakıt ürünlerinin fiyatlandırılmasının serbest piyasa koşullarına bırakıldığını belirterek, şöyle dedi:

"Akaryakıt ürünlerinde yaşanan fiyat artışlarının önemli bir bölümü uluslar arası petrol fiyatları, ürünlerin arz-talep koşulları, navlun bedeli ile dolar kurundaki değişimin neticesi olan sektörün fiyat ayarlamalarından kaynaklanmakta olup, ayrıca konjonktürel gelişmeler gibi birçok husus da fiyat oluşumuna etki edebilmektedir. Dolayısıyla akaryakıt ürünlerinin piyasa koşulları dahilinde oluşan satış fiyatına kamunun herhangi bir müdahalesi söz konusu değildir. "

-"KDV VE ÖTV UYGULAMALARI İLE İLGİLİ HUSUSLARIN MALİYE BAKANLIĞI'NA SORULMASI UYGUN OLACAKTIR"-

"Akaryakıttan alınan vergileri(ÖTV'yi) düşüren bir çalışmayı ilgili bakanlıklarla birlikte yapmayı düşünüyor musunuz" sorusuna ise Enerji Bakanı Yıldız, "KDV ve ÖTV uygulamaları ile ilgili hususların ise Maliye Bakanlığı'ndan sorulmasının uygun olacağı değerlendirilmektedir" dedi. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Akaryakıtta İndirim Bekleyen Tüketiciye Kötü Haber - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement